Eric Carree is de Machtigste van Alphen. Als voorzitter van VOA en met zijn eigen bedrijf is hij een echte zakenman. FOTO: Werner vd Bosch
Eric Carree is de Machtigste van Alphen. Als voorzitter van VOA en met zijn eigen bedrijf is hij een echte zakenman. FOTO: Werner vd Bosch

Eric Carree is verkozen tot de Machtigste van Alphen 2017

  Zakelijk

Vier keer per jaar verschijnt het glossy zakenblad Alphen Into Business. Uitgever Werner van den Bosch slaagt er elk kwartaal weer in om voor de lancering van een editie een passende locatie te vinden.

De presentatie van het zomernummer eerder dit jaar, hetgeen hij samen met Gouda Into Business deed, in het nieuwe Landal Park zal moeilijk overtroffen kunnen worden. Maar qua gastvrijheid en uitstraling zal ongetwijfeld ook de lancering van de wintereditie hoog op zijn lijstje genoteerd zijn.

Bij Frame Offices aan de Flemingweg, in het voormalige pand van Rabobank, waren weer veel ondernemers bij elkaar gekomen voor deze gelegenheid. Het was dan ook een bijzondere bijeenkomst, want bekend zou worden gemaakt wie als machtigste man/vrouw van Alphen gekozen was.


Ludiek

Hoegenaamd niemand neemt de enigszins ludieke titel serieus, maar wel degelijk wil iedereen die van betekenis denkt te zijn in de gemeente Alphen aan den Rijn op nummer 1 gezet worden. Het rijtje namen van degenen die al eens met de hoogste eer gingen strijken liegt er dan ook niet om. Daarin komen voor Leen Hoogvliet, Piet Vos, Jan Zeeman, John Kroes, Richard Vlasman, John Vermeer, Bas Eenhoorn, Machiel van der Schoot, Bert Kok, Gerard van As, Rob Doninger en Liesbeth Spies. Laatstgenoemde werd vorig jaar gekozen en mocht de kroon vrijdag komen overdragen.


Uiteindelijk bleek de keuze vrij logisch. Eric Carree is immers iemand die de laatste jaren een grote meneer is in het Alphense zakenleven. Hij is voorzitter van de VOA, eigenaar van IT-bedrijf Avantage en medebestuurder van EDBA, Economic Development Board, een organisatie die in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, de VOA en Greenport Boskoop de lokale en regionale economie tracht te bevorderen.

Volgens het juryrapport heeft Carree in eerste instantie nooit het hoogste woord, maar komt hij pas als hij geluisterd, gedacht en geanalyseerd heeft met zijn oordeel. "Een verbinder, maar ondertussen ook iemand de de lat, voor zich zelf en voor anderen, hoog legt."


De top vijf

Het echtpaar Jack en Monique Veldman en Stanley de Looze vielen net buiten de hoofdprijs. Tako Tromp en wethouder Michel du Chatinier gooiden als de nummers vier en vijf ook hoge ogen, maar tegen Eric carree kon in 2017 toch echt niemand op.

Meer berichten

Shopbox