Logo alphensnieuwsblad.nl


Fusie wonenCentraal en Trifolium officieel

  Zakelijk

Gisteravond tekenden de Raden van Commissarissen en de beide directeur-bestuurders Rob Donninger en Aad van der Reijken in het bijzijn van de notaris de papieren voor de juridische fusie tussen wonenCentraal en Trifolium Woondiensten. Daarmee is de fusie nu officieel rond.

Per 1 april gaan Trifolium en wonenCentraal samen verder als Woonforte. De nieuwe corporatie heeft bijna 11.000 woningen en ruim 100 medewerkers.

Vorig jaar gaven de huurdersorganisaties SAVAH en Albanianae en de gemeente Alphen aan de Rijn al hun positieve reacties. Daarna volgde toestemming van de minister van Wonen en Rijksdienst.

Twee jaar geleden hebben de beide corporaties Rik Koolma laten onderzoeken of een fusie voordeel oplevert. Hij voorspelde van wel. En dat blijkt zo te zijn. Zo is er straks meer financiële slagkracht waardoor Woonforte meer kan investeren in nieuwbouw, renovaties en energiebesparende maatregelen, bij een gematigde huurprijsontwikkeling.

Huurders merken in de dienstverlening weinig van de fusie. Beide kantoren blijven open en houden dezelfde openingstijden. Wel kunnen huurders uit Boskoop binnenkort ook hun zaken 24/7 regelen met de corporatie via MijnWoonforte. De nieuwe corporatie wil de klanttevredenheid nog wel verder verbeteren.

Om alles in orde te maken voor de nieuwe werkorganisatie zijn de kantoren gesloten van donderdag 30 maart 12.30 uur tot en met maandag 3 april 11.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten