Het bestuur van de businessclub ABBC organiseerde de avond.
Het bestuur van de businessclub ABBC organiseerde de avond. (Foto: De Beeldredacteur.nl/Oscar van Wijk)

Voetbalpraat met businessclub ABBC

  Sport

Bij Alphense Boys vond men het weer eens tijd worden om iets leuks voor de sponsors te organiseren. Het bestuur van de businessclub ABBC pakte goed uit. Het Fox Sports-programma De Tafel van Kees, elke zondagochtend om 10.00 uur, werd in een ludieke vorm naar Alphen gehaald.

Uiteraard was Kees Jansma, erelid en adviseur van Alphense Boys aanwezig die zijn vaste side-kick Hans Kraaij jr. had meegenomen. Gasten aan de tafel van Kees waren Michel du Chatinier (sportwethouder Alphen a/d Rijn), Aad van den Berg (hoofdtrainer Alphense Boys), Dick Schreuder (hoofdtrainer vv Katwijk) en de Alphense ondernemer John Vermeer. Een kleurrijk gezelschap, waarmee het goed en leuk praten is over sport en alles wat daar mee te maken heeft.


Michel du Chatinier kon vol trots mededelen dat Alphen gedeeld tweede is geworden bij de landelijke verkiezing van sportgemeente van het jaar. Hij heeft zelf als vrijwilliger diverse functies vervuld bij voetbalclubs. Dat begon ooit bij DWO in Zoetermeer, vervolgens AVV Alphen en na achttien jaar ARC is de wethouder sinds dit seizoen nauw betrokken bij vv Aarlanderveen. Zoon Maico kreeg in het eerste elftal van ARC geen echte kans onder de lat en verkaste naar Aarlanderveen. Papa ging mee, is daar nu elftalleider en betrokken bij het in stand houden van de club.
"Gemeente Alphen telt elf voetbalclubs met allemaal hun eigen identiteit. In de achterliggende jaren heeft de gemeente zich bijzonder ingespannen om overal goede accommodaties te laten aanbrengen. Die accommodaties staan naar mijn mening echter te vaak leeg. De faciliteiten moeten dan ook meer gebruikt gaan worden, ik streef naar een gebruik van negentig procent. Om dat te realiseren moet er meer samengewerkt worden door de desbetreffende clubs en andere maatschappelijke instellingen.''


Bij Alphense Boys, dat nu qua velden en kleedgelegenheden een prima accommodatie heeft, wil men nog wel erg graag een nieuw clubhuis. ''Dat is een vlag op een modderschuit'' is niet alleen de mening van Kees Jansma. Om op een ondeugende manier een toezegging te verkrijgen van de sportwethouder voor het bouwen van een nieuwe accommodatie lukte uiteraard niet, maar Du Chatinier wil wel meedenken. ''Als de noodzaak er echt is, moet moeten we samen iets doen.''

Hans Kraaij, naar Alphen gekomen in een gigantische Porsche, toonde zich een prima gesprekspartner die met de nodige humor zijn altijd aanwezige eigen mening niet voor zich hield. "Die zogenaamde voetbalpiramide is een gigantisch gedrocht," en daar was iedereen het wel mee eens. Hij erkende dat Kees Jansma daadwerkelijk een man is met een gouden hart voor Alphense Boys. "Als zondagmiddag de uitzending er op zit, rijdt hij gewoon nog even snel naar Sneek om het eerste daar te zien voetballen."

Meer berichten

Shopbox