Logo alphensnieuwsblad.nl


In een matte partij voetbal hielden ARC en SVC'08 het op sportpark Zegersloot op 1-1. (Foto: Saskia Berk-de West)
In een matte partij voetbal hielden ARC en SVC'08 het op sportpark Zegersloot op 1-1. (Foto: Saskia Berk-de West)

ARC gunt SVC'08 een gelijkspel

  Sport

ARC en Alphense Boys spanden zich op de laatste speeldag voorafgaande aan de nacompetitie niet echt meer in. Vooral voor Alphense Boys lijkt die nacompetitie lang en zwaar te worden.

Door Theo van Egmond

Alphen aan den Rijn - In een matte partij voetbal hielden ARC en SVC'08 het op sportpark Zegersloot op 1-1. Die stand was reeds bij de rust bereikt. Joey Lauhouh opende na een goed half uur de score, maar niet veel later viel de gelijkmaker.
De bezoekers waren heel blij met het punt, want omdat Voorschoten'97 ruim verloor van SC Feyenoord degradeert die club naar de tweede klasse en mag het vorig seizoen gepromoveerde SVC'08 via de nacompetitie trachten eersteklasser te blijven.
Voor ARC geldt hetzelfde. In de eerste ronde moet worden afgerekend met het Leidse DoCoS dat in klasse 2C als vierde eindigde. De tweekamp begint zaterdag op sportpark De Morsch. Als ARC deze eerste ronde overleeft volgen twee duels met RCL of Hellevoetsluis. DoCoS was tot enkele jaren geleden nog een echte zondagclub, maar stapte zoals inmiddels veel andere clubs over naar de zaterdag. Vanuit de vierde klasse vond twee keer promotie plaats via de nacompetitie.
Overigens stonden beide clubs dit seizoen al eens tegenover elkaar. In de pouleronde van de districtsbeker won ARC met 2-0.
Nieuwkoop won met 3-1 van Perkouw en pakte daardoor de derde periode. Achter Lugdunum finishte de club als tweede in 3A. In de nacompetitie om promotie speelt Nieuwkoop twee duels (eerst uit) tegen Verburch. Als de Poeldijkse club wordt uitgeschakeld is het spelen van twee wedstrijden tegen Koudekerk, de nummer vijf van 3A, niet uitgesloten. Dan moet Koudekerk wel eerst Lyra zien te verslaan.
Alphense Boys-trainer Aad van den Berg nam de laatste competitiewedstrijd niet serieus. In de wedstrijd in Leiden tegen FC Boshuizen, eveneens geplaatst voor de nacompetitie, stelde hij maar liefst vier junioren op. Een daarvan, Edin Bibuljica, zette de ploeg op voorsprong, maar de routine van FC Boshuizen gaf de doorslag. Het werd uiteindelijk 3-1. Alphense Boys begint de nacompetitie donderdagavond met een thuiswedstrijd tegen Bemmel, de nummer drie van de eerste klasse E. Bemmel won de eerste periode met vijf punten voorsprong op de nummer twee, maar zakte daarna ver terug. De ploeg kreeg in klasse 1 E de minste goals tegen. Zondag speelt de equipe van Ron van den Berg een uitwedstrijd tegen RKVV Velsen, de nummer 3 van de eerste klasse A. Velsen kreeg in 1A op een na de minste doelpunten tegen. Emmen is volgende week tegenstander nummer drie.

Reageer als eerste
Meer berichten