Logo alphensnieuwsblad.nl


Vincent van Velden clubkampioen ATTC

  Sport

Vincent van Velden is bij de jeugd voor de eerste keer clubkampioen geworden van de Alphense Tafeltennisclub (ATTC EVO Repro).

Op zaterdag 13 mei mochten de jeugdleden van ATTC weer hun krachten meten tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Met 14 jeugdspelers was er een mooi deelnemersveld voor dit toernooi. Er waren in totaal 2 groepen; een groep met competitiespelers en een groep met recreanten.

Deze clubkampioenschappen stonden ook in het teken van “familiestrijd”. Zo moest Ard van den Berg spelen tegen zijn broer Harmen en Niels Axmacher tegen zijn broer Bart. Er waren nog twee broers, Ethan en Vincent van Velden, maar deze twee kwamen elkaar echter niet tegen.

Recreanten

Harmen van den Berg plaatste zich zonder verliespartij voor de halve finale. Aron van Veldhuizen ging door als nummer 2, Toin de Bas als nummer 3 en Ard van den Berg als nummer 4. Ethan van Velden werd 5de, gevolgd door Troy Ververs als 6de en Jurre Schrama als 7de.

Daar waar Ard van den Berg nog een set wist te pakken in de poulefase tegen zijn broer, kon hij dit kunstje niet herhalen in de halve finale. Zijn broer Harmen wist met 3-0 te winnen.

Toin de Bas wist eenvoudig de eerste 2 sets te winnen. Daarna werd het moeilijker en ging er een set naar Aron van Veldhuizen. Uiteindelijk wist Toin de Bas de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Competitiespelers

In de groep met competitiespelers was het Jan van Ingen die al zijn wedstrijden wist te winnen en was zodoende als eerste geëindigd in de poule. Vincent van Velden, die alleen verloor van Jan, ging door als nummer 2. Ook Niels Axmacher (3de) en Mels van Tol (4de) gingen door in de poule. Voor Jeremy de Groot (5de), Wessel van den Bos (6de) en Bart Axmacher (7de) was het toernooi helaas afgelopen na de poulefase.

In de halve finales bij de competitiespelers had Jan van Ingen het moeilijk tegen Mels van Tol. De eerste set werd dan ook gewonnen door Mels. Daarna trok Jan de wedstrijd naar hem toe en won uiteindelijk met 3-1 in sets.

Het niveauverschil tussen Niels Axmacher en Vincent van Velden was net te groot. Vincent won eenvoudig in 3 sets.

De finales

Bij de recreanten was Aron van Veldhuizen de verassing van de dag. Ook in de strijd om de 3de/ 4de plek wist hij overtuigend te winnen van Ard van den Berg.

In de finale won Harmen van den Berg met overmacht van Toin de Bas. Over de hele dag genomen heeft hij maar 1 set verloren. Harmen heeft bij de recreanten dan ook met vlag en wimpel gewonnen.

De strijd om de 3de/ 4de plek bij de competitiespelers werd gewonnen door Niels Axmacher. Alle complimenten voor hem, maar helaas kon Mels van Tol vanwege ziekte onvoldoende tegenstand bieden.

De finale werd een hele spannende strijd. Daar waar Jan van Ingen in de poulefase wist te winnen van Vincent van Velden, waren de rollen in de finale omgedraaid. Vincent kwam verdiend op 2-0 voor. Daarna begon Jan beter te spelen en trok een set naar hem toe. In de vierde set wist hij maar liefst 4 matchpoints weg te werken, waarvan 1 met een heel listig netballetje. Uiteindelijk trok Vincent aan het langste eind en mag hij zich terecht clubkampioen van ATTC noemen.

www.attc-tafeltennis.nl

Reageer als eerste
Meer berichten