Logo alphensnieuwsblad.nl


Arjan Ouwendijk scoort 3-0 voor Alphense Boys. (Foto: Paul Bahlmann)
Arjan Ouwendijk scoort 3-0 voor Alphense Boys. (Foto: Paul Bahlmann)

Alphen vergooit laatste kans op titel

  Sport

ARC won in Rotterdam van Neptunus-Schiebroek en wendde daarmee rechtstreekse degradatie definitief af. Alphen vergooide door een 4-1 nederlaag bij WVC de laatste kans op een eventuele titel. Alleen voor Nieuwkoop en Altior staat op de laatste competitiedag nog iets op het spel.

Door Theo van Egmond

Alphen aan den Rijn - ARC hield de meegereisde aanhang lang in spanning, maar won uiteindelijk toch met 2-0 van Neptunus-Schiebroek dat hierdoor degradeert. De doelpunten waren van invallers Luuk Samsom en Neal Arnoldus. Zaterdag komt SVC'08 op bezoek, de club die bij een nederlaag wellicht ook naar de tweede klasse moet.

Alphense Boys voetbalde vijfenveertig minuten lang op hoofdklasse-niveau. Bij het ingaan van de rust stond het totaal weggespeelde Olympia al met 5-0 achter. Dat zou ook de eindstand zijn, want na de pauze gebeurde er weinig meer op sportpark de Bijlen. De doelpunten waren bijna allemaal van een grote schoonheid. Ze werden gemaakt door Thom Nouwens (2x), Maurice Kerkhof en Arjan Ouwendijk (2x). Zondag speelt Alphense Boys in Leiden tegen FC Boshuizen. Beide clubs plaatsten zich inmiddels voor de nacompetitie. Leonidas is kampioen, CVV Zwervers en TAC'90 degraderen. In het geval van TAC'90 worden de vijf punten in mindering, opgelopen na wangedrag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys, node gemist. De nacompetitie voor Alphense Boys begint op 18 mei met een thuiswedstrijd.

Alphen liet een grote kans om toch nog kampioen te worden liggen door in Oude Wetering met 4-1 te verliezen van WVC. Het eveneens verliezende KDO pakte de titel. De vaak zo productieve ploeg kwam deze keer totaal niet aan scoren toe. Het enige Alphense doelpunt werd namelijk gemaakt door een speler van de thuisploeg. Het chagrijn van de technische staf was buitengewoon groot. Gesproken werd van een wanprestatie. Als het team, zonder de nuttige inbreng van de geblesseerde Bryan de Vries zo speelt als de laatste weken heeft men in de nacompetitie niets te zoeken.

Bernardus had aan een gelijkspel tegen RKDES genoeg om feest te vieren. In de achterliggende jaren promoveerde de club enkele keren naar de derde klasse, maar dat gebeurde steeds via de nacompetitie. Zondag werd de club echter voor het eerst in drie?nveertig jaar kampioen. In deze vierde klasse A heeft Altior nog een goede kans om de nacompetitie te halen. Een gelijkspel zondag in eigen huis volstaat. Ook voor Nieuwkoop, uitkomend in de zaterdag derde klasse A, lonkt de nacompetitie. In eigen huis winnen van Perkouw en de ticket is binnen. Zeker va nacompetitie om promotie zijn Alphense Boys, TAVV, Koudekerk en Alphen.

Reageer als eerste
Meer berichten