Logo alphensnieuwsblad.nl


Zwem4daagse in Meivakantie: banen zwemmen en leuke clinics

  Sport

De Zwem4daagse is dit jaar in de Meivakantie in zwembad AquaRijn. De starttijd is tussen 18.30 en 19.30 uur. Er wordt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag gezwommen. En: elke dag zijn er extra activiteiten! Op Koningsdag, donderdag 27 april, is zwembad AquaRijn gesloten. 

Naast het zwemmen van de tien banen (kinderen) of 20 banen (18+) zijn er allerlei extra activiteiten én het wordt natuurlijk ook een echt feestje bij De Thermen 2!

De Zwem4daagse wordt op maandag 24 april om 18.30 uur geopend door wethouder Michel du Chatinier, die na het 'lossen van het startschot' op spectaculaire wijze het festijn open. Hij wordt vanaf de kant begeleid door Duik Center Nieuw-Vennep. De Kreunende Sluisdeuren, die verschillende keren optreden, begeleiden de opening.
Elke dag zijn in Trapbad extra activiteiten. Iedereen mag meedoen. Dus voor of na het afleggen van de tien banen mag je meedoen aan de dagactiviteit. Als je alleen maar komt kijken, mag je ook meedoen. Wel in je zwempak natuurlijk!

Maandag zijn de duikers van Duik Center Nieuw-Vennep (DCNV) er weer bij. Zij verzorgen 'duiken met perslucht' speciaal voor kinderen. De duikers hebben wel iets meer tijd nodig om kinderen vanaf 8 jaar te instrueren hoe duiken met perslucht werkt. Jongere kinderen mogen de apparatuur even proberen in ondiep water.

Woensdag 26 april geven de mensen van AZC korte workshops waterpolo, synchroonzwemmen en hardzwemmen. Van hen leer je onverwachte 'moves' in het water én hoe leuk de zwemsport is!

Dinsdag 25 april en vrijdag 28 april zijn de zweminstructeurs en toezichthouders van de beide Alphense zwembaden in de weer om met de kinderen te snorkelen. Dinsdag zijn er ook workshops natte sporten. Vrijdag zijn de zeemeerminnen er én de stormbaan ligt in het water.

Vrijdag 28 april wordt een afsluitend feestje. Dan is er een lasershow, muziek en een kramenmarkt. Ook is op vrijdag de uitreiking van de medailles aan de deelnemers die alle dagen hebben gezwommen.

Inschrijven
Voor de Zwem4daagse kan nog steeds worden ingeschreven! Deelnemen doet iedereen individueel, maar je kunt als groep van minimaal tien personen met korting inschrijven. Kinderen zonder A-diploma en G-sporters mogen zwemmen met een buddy. Meedoen kost 10 euro. Inschrijven doe je bij de receptie van De Hoorn of van AquaRijn. 
Meer informatie en de voorwaarden staan op www.dethermen2.nl. 

Reageer als eerste
Meer berichten