Logo alphensnieuwsblad.nl


Medailleregen voor Synchroon op regiokampioenschappen

  Sport

Afgelopen zaterdag 8 april vonden de regiokampioenschappen uitvoeringenwedstrijd plaats in Zoetermeer. De Synchroondames van Alphense zwemvereniging (AZC) waren ook van de partij en dat pakte uit in geweldige resultaten!

Bij de leeftijdscategorie t/m twaalf jaar (Age 1) zwom Iris haar solo naar een zilveren medaille. Samen met haar duetpartner Eva behaalde ze ook een tweede plek met het duet. Het tweetal zwom samen met Anne, Belle en Daphne een ploeguitvoering. De meiden grepen helaas net naast het podium en zwommen hun goede kür naar een vierde plaats.

Bij de leeftijdscategorie t/m vijftien jaar (Age 2) werden er maar liefst zes uitvoeringen ingeschreven. Merel werd met haar solo vierde. Samen met haar duetpartner Floor behaalde ze het zilver. Floor komt van de vereniging WVZ en het tweetal is geselecteerd door de KNZB. Het AZC-duet van Fleur en Isa zwom haar strakke kür naar een bronzen medaille! Bij het onderdeel Ploegen zwommen Fleur, Isa, Keyla, Luna, Madelon, Maggie, Merel en Puk hun uitvoering naar een zilveren medaille. De tweede ploeg bestaande uit Caithlin, Diaz, Eline, Kyra, Mirjam en Nienke zwom BM mee. Ook zij lieten een mooie kür zien! Bij het onderdeel Combinatie zwommen Caithlin, Diaz, Eline, Isa, Keyla, Kyra, Luna, Madelon, Maggie en Mirjam (res. Fleur en Nienke) hun swingende kür naar een vierde plaats.

Bij de leeftijdscategorie 18+ (Senioren) zwom de ploeg bestaande uit Ilse, Janine, Jille, Marieke, Marloes, Nikita, Sanne en Tamara hun laatste keer op Queen. Hun goede uitvoering werd beloond met een zilveren medaille. Het snelle afzwemmen was volgens de scheidsrechter de kers op de taart!

Het recreatieteam van AZC sloot de wedstrijd af. Bij het onderdeel combinatie zwommen Angeline, Carmen, Laura, Manon, Marlinde, Melanie, Michelle en Sanne hun vrolijke kür naar een verdiende eerste plaats en de titel regiokampioen.

Reageer als eerste
Meer berichten