Logo alphensnieuwsblad.nl


Alphense Boys en Alphen blijven meedoen om de titel

  Sport

Alphense Boys zette laagvlieger CVV Zwervers vrij eenvoudig opzij en blijft koploper Leonidas volgen. AVV Alphen pakte Kickers'69 in en doet ook nog mee om de titel.

Door Theo van Egmond

Alphen aan den Rijn - Alphense Boys had het aanvankelijk niet gemakkelijk met het bezoekende CVV Zwervers, de belangrijkste degradatiekandidaat in 1B. De club ziet na dit seizoen zeven selectiespelers vertrekken en heeft zich al min of meer neergelegd bij afdaling naar de tweede klasse. Er was zelfs geen enkel bestuurslid mee afgereisd naar Alphen.
Uiteindelijk zou het toch nog een simpele 3-1 overwinning worden voor de thuisclub, maar die kreeg pas gestalte nadat Thom Nouwens na vijfendertig minuten als invaller binnen de lijnen was gebracht. Nouwens ging in beroep tegen een schorsing van drie wedstrijden en in die zaak is nog geen uitspraak gedaan. Omdat hij tegen SC Woerden vorige week geblesseerd was uitgevallen en daardoor niet optimaal had kunnen trainen had trainer Aad van den Berg aanvankelijk geen plaats in de basis voor zijn aanvoerder gereserveerd. Enkele minuten na zijn invalbeurt bediende Nouwens met een handig balletje Patrick Krop, die van dichtbij simpel kon binnen tikken.
In de tweede helft had de thuisclub weinig meer te duchten van de visite en was een grote uitslag mogelijk. Kansen ontstonden er volop, hele grote zelfs, maar ze werden allemaal onbenut gelaten. Het was vervolgens Nouwens zelf die vanaf de strafschopstip voor 2-0 zorgde en met een van richting veranderd schot liet hij de voortreffelijke zeventienjarige Capelse keeper nog een keer kansloos. Vlak voor tijd stond Alphense Boys nog de 3-1 toe, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

ARC ging bij Sportlust'46 de boot in door twee verdedigingsfouten. De 2-0 achterstand halverwege kon niet meer worden weggewerkt ondanks het feit dat de Racing in de tweede helft de enige ploeg was die nog voetbalde. Ondanks het grote overwicht hoefde de Woerdense doelman niet vaak echt in actie te komen, met het vele balbezit werd nagenoeg niets gedaan. Toen Derek Prins vijf minuten voor tijd de 2-1 binnen werkte werd het nog even spannend, maar een tweede goal was te veel gevraagd.

AVV Alphen blijft een titelkandidaat na een overtuigende 4-2 overwinning bij Kickers'69. In Leimuiden kwam de equipe van Rob Wolsleger en Gerald van de Klok door een eigen doelpunt al snel op achterstand, maar die werd op slag van rust weggewerkt door Galid Alaoui Mrani. Na de pauze zorgden Marwan Fennich en Jan de Lange voor afstand. Jaimy van Dijk deed nog wel wat terug, maar Bryan de Vries maakte met de 4-2 aan alle eventuele onzekerheid een einde. 

Reageer als eerste
Meer berichten