Logo alphensnieuwsblad.nl


Tijdens de pauze is er een demonstratie van (Tiki Taka) Touzani. Keepster Liv van ARC weet als enige een doelpunt te scoren en ook kreeg ze geen 'panna'. (Foto: Saskia Berk-de West)
Tijdens de pauze is er een demonstratie van (Tiki Taka) Touzani. Keepster Liv van ARC weet als enige een doelpunt te scoren en ook kreeg ze geen 'panna'. (Foto: Saskia Berk-de West)

ARC-meisjes trainen in Zeist

  Sport

Op uitnodiging van ING zijn de meisjes van ARC team J09-13MF en Mila van J09-7 afgelopen zaterdag aanwezig op het gloednieuwe KNVB Trainingscentrum in Zeist. Onder begeleiding van KNVB jeugdtrainers worden er twee clinics gevolgd.

Door Richard Janssen

Alphen aan den Rijn - Ook de Leeuwinnen van Oranje zijn aanwezig. Tijdens de clinics zijn er momenten om met de dames op de foto te gaan, handtekeningen te scoren en vragen te stellen. De mascottes Dutchy en Kicky zijn ook van de partij.

Op het ene deel van het veld wordt een laagdrempelige voetbaltechnische training gevolg. Dit bestaat uit een groot positiespel, 1 tegen 1 (verdediger en aanvaller) en een partijspel 5-5 met kleine doeltjes.
Op het andere deel staat een parcours, dat bestaat uit voetbaltennis, gatenkaas schieten, dribbelparcours op tijd en hard schieten op doel met een snelheidsmeter. Afwisselend van elkaar komen de Oranjevrouwen het veld op lopen om hier en daar tips te geven aan de toekomstige sterren.

Tijdens de pauze is er een demonstratie van (Tiki Taka) Touzani. Keepster Liv van ARC weet als enige een doelpunt te scoren en ook kreeg ze geen "panna". De meisjes mochten vragen stellen aan twee Oranje Leeuwinnen. ARC-verdedigster Sanne stelt de vraag: "Hoe leer je voetballen met je verkeerde been?" Het antwoord van de Leeuwinnen is heel simpel: "Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Steeds met je verkeerde been een bal schieten tegen een muur en elke keer iets verder weg gaan staan."

Na afloop krijgen de meisjes een officieel trainingshesje, een goodiebag, een gezonde maaltijd voor onderweg en een poster met de foto's en handtekeningen van de Leeuwinnen.

Reageer als eerste
Meer berichten