Logo alphensnieuwsblad.nl


SP fractievoorzitter Harre van der Nat
SP fractievoorzitter Harre van der Nat

SP: geen gasboringen in Groene Hart

  Politiek

Naar aanleiding van een rechtszaak in Woerden, waarbij de rechter bepaalde dat het bedrijf Vermillion Energy niet mag gaan boren naar gas bij de Papekop of elders in de gemeente, heeft SP Alphen aan den Rijn vragen gesteld aan het Alphens college van b en w. De partij is er namelijk niet gerust op dat het gevaar hiermee is geweken.

Alphen aan den Rijn - Naar aanleiding van een rechtszaak in Woerden, waarbij de rechter bepaalde dat het bedrijf Vermillion Energy niet mag gaan boren naar gas bij de Papekop of elders in de gemeente, heeft SP Alphen aan den Rijn vragen gesteld aan het Alphens college van b en w. De partij is er namelijk niet gerust op dat het gevaar hiermee is geweken. Immers het bedrijf Vermillion Energy kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak en ook is het volgens de SP niet ondenkbaar dat andere bedrijven in de toekomst in het Groene Hart willen gaan boren. Om die reden wil de partij weten of er een onafhankelijk onderzoek is geweest naar de mogelijke gevolgen voor Alphen aan den Rijn van gasboring in de nabije omgeving.\

Ook is de SP benieuwd naar het standpunt van Alphen aan den Rijn ten aanzien van boringen in het Groene Hart. De SP vreest dat als gemeentes zich niet wapenen tegen intenties van bedrijven als Vermillion Energy het Groene Hart wel eens het nieuwe Groningen zou kunnen gaan worden. De SP hoopt dat het college alsnog overgaat tot het laten uitvoeren van onafhankelijk onderzoek en zich schouder aan schouder stelt met de gemeente Woerden. 'Alleen op die manier kan het Groene Hart de tragedie die Groningen is overkomen bespaard blijven. Als het nodig is zullen wij verdere stappen ondernemen om het college de noodzaak hiervan te laten inzien', zo laat fractievoorzitter Harre van der Nat weten.

Immers het bedrijf Vermillion Energy kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak en ook is het volgens de SP niet ondenkbaar dat andere bedrijven in de toekomst in het Groene Hart willen gaan boren. Om die reden wil de partij weten of er een onafhankelijk onderzoek is geweest naar de mogelijke gevolgen voor Alphen aan den Rijn van gasboring in de nabije omgeving. Ook is de SP benieuwd naar het standpunt van Alphen aan den Rijn ten aanzien van boringen in het Groene Hart. De SP vreest dat als gemeentes zich niet wapenen tegen intenties van bedrijven als Vermillion Energy het Groene Hart wel eens het nieuwe Groningen zou kunnen gaan worden.

De SP hoopt dat het college alsnog overgaat tot het laten uitvoeren van onafhankelijk onderzoek en zich schouder aan schouder stelt met de gemeente Woerden. 'Alleen op die manier kan het Groene Hart de tragedie die Groningen is overkomen bespaard blijven. Als het nodig is zullen wij verdere stappen ondernemen om het college de noodzaak hiervan te laten inzien', zo laat fractievoorzitter Harre van der Nat weten.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten