Kitty en Ria de jong, én Jari leggen 440 kilometer op de fiets af voor Keniaanse kinderen.
Kitty en Ria de jong, én Jari leggen 440 kilometer op de fiets af voor Keniaanse kinderen. (Foto: kitty de jong)

Fietstocht voor Keniaanse kinderen

  Nieuwsflits

Moeder Ria (73) en dochter Kitty de Jong (44) uit Noorden (gemeente Nieuwkoop) beginnen op 31 augustus aan een 440 kilometer lange fietstocht. Ze fietsen een rondje rond het IJsselmeer, de zogeheten Zuiderzeeroute, en starten vanuit Enkhuizen. Ze hopen, in verschillende etappes, het hele IJsselmeer rond te fietsen, met hond Jari in het aanhangwagentje. Sowieso een mooie ervaring, maar extra mooi, omdat ze meedoen aan de sponsoractiviteit ‘Walk with Kumbatio’.

van de redactie

Noorden- Ria en Kitty hopen met hun fietstocht zoveel mogelijk geld in te zamelen om het Kiota kindertehuis van Kitty’s goede vriendin Yvette Boltze te steunen. Tien jaar geleden richtte Yvette haar tehuis op in het Keniaanse dorpje Thika. Sindsdien vangt ze er kinderen op, die ze begeleidt naar een betere, zelfstandige toekomst. De naam ‘Kiota’ betekent ‘nest’ in de plaatselijke taal Swahili. Het streven van de stichting is om kinderen die in lastige situaties opgroeien een veilige omgeving te bieden, waarin ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. In het nest is ruimte voor twintig jongens en meisjes. De stichting geeft ze het vertrouwen om uiteindelijk zelf uit te vliegen en werkt actief aan hun zelfredzaamheid.

Het 10-jarige jubileum van het project vormt de aanleiding voor tal van sponsoractiviteiten. Het is bijna 10.000 kilometer van Nederland naar het dorpje Thika in Kenia, en ditzelfde getal is gekozen als streefbedrag voor de actie ‘Walk with Kumbatio’. Om nog maar een woord in het Swahili te noemen: ‘kumbatio’ betekent ‘omhelzing’. Ria en Kitty omhelzen de actie vol enthousiasme en hopen minimaal 750 euro bij elkaar te fietsen.

Het is niet de eerste keer dat ze zich inzetten voor de Keniaanse kinderen. Eerder al doken de stoere sportievelingen verschillende keren gesponsord de Noordzee in. "Dit keer kiezen we voor een nieuwe, bijzondere en vrij pittige uitdaging", vertelt Kitty. "Samen met mijn hond leggen we honderden kilometers af. Niet niks! We komen langs vissersdorpen, VOC- en Hanzesteden, verdedigingslinies, kerken, kastelen… Het is een heel avontuur."

Zelf een donatie doen aan het goede doel

Wilt u, in gedachten, een stukje met Ria, Kitty en Jari meefietsen én Kindertehuis Kiota steunen, dan is uw bijdrage meer dan welkom.

U kunt doneren via: www.pifworld.com/fundraiser/Js8m1bma7J8/ria-en-kitty-de-jong

Meer lezen over het project kan via de onderstaande website.

www.kumbatio.org

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden