Aarlanderveen stuntte in het meest recente bekertoernooi. Dit is een fragment uit de wedstrijd tegen SEP. Foto: Ed Nagtegaal
Aarlanderveen stuntte in het meest recente bekertoernooi. Dit is een fragment uit de wedstrijd tegen SEP. Foto: Ed Nagtegaal (Foto: RoTa1991)

Bekerloting voor streekclubs bekend

  Nieuwsflits

De zondagclubs zijn allemaal in dezelfde pot gemikt

Theo van Egmond

In voorgaande jaren was het vaak zo dat de amateurclubs in de pouleronde van het districtsbekertoernooi leuke tegenstanders uit de streek konden treffen. Wel zo leuk voor de fans en ook voor trainers en spelers om op die manier met elkaar te sparren. Veel trainers zien het bekertoernooi immers nog vaak als oefenwedstrijden. Hoe het bestuur van het district West 2 het voor elkaar heeft gekregen is niet te zeggen, maar feit is wel dat er voor de clubs in ons verschijningsgebied amper sprake is van een leuke loting.

ALPHEN AAN DEN RIJN – Eigenlijk zorgen alleen de ontmoetingen tussen Floreant en Woubrugge en Aarlanderveen tegen Koudekerk op papier voor enige vrolijkheid. Floreant en Woubrugge krijgen ook te maken met Gouda en Loosduinen en Aarlanderveen en Koudekerk met KMD (Wateringen) en Moerkapelle. Hazerswoudse Boys speelt tegen ASW, Be Fair en het Haagse Quick Steps. Alphia moet trachten verder te bekeren via DSVP (Pijnacker), SJC en SPV’81 (Polsbroek). Bij BSC’68 zal ook geen gejuich opgegaan zijn, nadat bekend werd dat LYRA, FC Oegstgeest en SJZ de opponenten in de poule zijn. Dat geldt in meerdere mate ook voor Zwammerdam. Voetballen tegen HMSH (Den Haag), LMO (Rotterdam) en FC Zoetermeer, je zou er als trainer in de voorbereiding niet voor kiezen.

Het zaterdagteam van Alphense Boys bekert tegen Houtwijk (Den Haag), Marine (Den Haag) en Zwarte Pijl (Rotterdam). Bernardus bevindt zich in een poule met Bergambacht, CVC Reeuwijk en DUNO (Loosduinen). TAVV moet verder zien te komen via Moordrecht, Quick Boys 2 en Roodenburg. Nieuwkoop speelt tegen Stolwijk, TAC’90 en Warmunda. Kickers’69 is ingedeeld bij Blauw Zwart, REMO en Haastrecht. MMO gaat bekervoetbal spelen tegen Vabauw, MVV’27 en Perkouw. NSV’46 moet zich ook een vreemde voelen in een groep met Graaf Willem II VAC, Oud-Beijerland en Celeritas.

De zondagclubs zijn allemaal in dezelfde pot gemikt. WVC mag naar Nicolaas Boys, dat is nog best aardig en ontmoet verder Steeds Hooger en Bolnes. Alphen is ingedeeld bij Voorschoten’97, Slikkerveer en Zuid West Den Haag. Tot over de groepen in categorie, het betreft derde- en vierdeklassers. In al deze poules gaat alleen de winnaar door naar de eerste knock-outronde.

De eerste- en tweedeklassers bevinden zich in groep 1. Hier gaan de nummers 1 en 2 door. Altior moet dat zien te fiksen tegen Den Hoorn, SVC’08 en Voorschoten’97. DOSR wil verder bekeren via Antibarbari, Sparta en Xerxes DZB, geen simpele opgave. Voor ROAL liggen er wellicht mogelijkheden in een poule met DONK, Deltasport en Van Nispen. De wedstrijden worden in principe gespeeld in de weekeinden 29/30 augustus, 5/6 september en 12/13 september. De Hoofdklassers zijn omdat hun competitie op 5 september begint vrijgesteld van het spelen van poulewedstrijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden