Koosje de Koeijer is een half jaar voorzitter van PReT. Foto: Peter Franken
Koosje de Koeijer is een half jaar voorzitter van PReT. Foto: Peter Franken (Foto: Peter Franken)

Koosje maakt 'n reis door de tijd

  Nieuwsflits

#Alphenlinkt

Koosje de Koeijer is een half jaar voorzitter van PReT, een organisatie die de belangen behartigt van ondernemers in toerisme en recreatie in de gemeente Alphen aan den Rijn. In Archeon ging ze een weekendje terug in de tijd.

Alphen aan den Rijn- “Het was ongelooflijk leuk! Gehuld in middeleeuwse kleding heb ik mij er helemaal aan overgegeven. Het was méér dan middeleeuwen. We hebben een reis door de tijd gemaakt: naar de prehistorie, de Romeinse tijd en geslapen in een middeleeuws huisje. Het was een goed gevuld programma, met leuke rondleidingen. Zo kregen we in de kloostertuin van de ‘minderbroeders’ uitleg over de kruiden en medicinale planten", vertelt ze enthousiast.

"Het was boeiend om mee te maken hoe de mensen toen leefden. Weet je wat zo’n weekend ook bijzonder maakt? Je komt eind van de dag aan, wanneer de meeste bezoekers weggaan. Het voelt dan of het park van jou is. Het ligt in een heel mooie omgeving, met veel natuur.” Nog even terug naar PReT: wat heb je de eerste maanden gedaan? “Ik heb vooral contact gehad met ondernemers. Over hun behoeftes. We hebben aandacht besteed aan het opzetten van fiets- en wandelroutes, waarin we allerlei leuke plekken met elkaar verbinden. Dat trekt toeristen. Zelf fiets ik ook graag in de natuur. En ik ga graag naar theatervoorstellingen in Parkvilla bijvoorbeeld."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden