De Alphense zanger Menno Aben treedt op tijdens Zomerspektakel 2019 in Alphen (foto: Alphense Regio Centraal)
De Alphense zanger Menno Aben treedt op tijdens Zomerspektakel 2019 in Alphen (foto: Alphense Regio Centraal) (Foto: Alphense Regio Centraal)

Menno Aben gaat vol voor de muziek

  Nieuwsflits

'Ik vind drone-shots heel vet'

De duinen van Noordwijkerhout. Menno Aben (20) houdt van de plek, komt er vaak. Daarom geeft hij aan zijn producers aan dat hij dáár graag zijn nieuwste clip ‘Ik blijf bij jou’ wil opnemen, een cover van André Hazes sr. Inmiddels is de single uit en te vinden op onder meer YouTube en Spotify. Voor zijn fans is er nog meer goed nieuws. Want de Alphense zanger werkt aan nieuwe plannen.

Esmeralda Wybrands

Alphen a/d Rijn – “Sowieso kan ik altijd zelf aangeven wat ik tof vind”, vertelt Menno Aben over de manier waarop zijn singles tot stand komen. “Bij mijn clip in de duinen bijvoorbeeld heb ik tegen mijn management gezegd dat drone-shots heel vet zijn. Die zijn er toen ingekomen. Net als dat ik vond dat het er niet te ‘gemaakt’ uit moest zien.”

Menno Aben is al vanaf heel jong bezig met muziek. Landelijk bekend wordt hij als finalist van The Voice of Holland in 2019. Dit jaar deed hij mee aan de zangshow ‘We Want More’, die op zaterdagen op SBS6 te zien is. “In die show kon ik mijn nieuwste Nederlandstalige single lanceren. Bij The Voice wilde ik ook in het Nederlands zingen, maar dat kon toen niet. Er waren al drie of vier mensen die Nederlandstalig zongen. Engels vond ik ook niet erg hoor, maar Nederlands is leuk én ik denk dat je er sneller in Nederland mee bekend wordt.”

Liedje over ex

Het opbouwen van een groter bereik is sowieso iets waar Menno hard aan werkt. Dat doet hij samen met zijn management Van Hoevelaak Entertainment Group. “Ik zit sinds The Voice bij hen en ben heel tevreden en blij met ze.” Menno legt uit wat zij zoal voor hem doen. “Ze regelen dat er liedjes voor mij komen. Soms zijn die geschreven door een schrijver, soms door een schrijverskamp. Dan komen er op een dag zo’n tien mensen bijeen die liedjes voor me schrijven. Ik geef dan aan of ik een ballad of een up-tempo-nummer wil ofzo. En wat het onderwerp moet zijn. Ik wilde bijvoorbeeld een keer een liedje over mijn ex. Die is nog niet uit hoor. Niet elk liedje komt uit”, zegt hij lachend.

Zelf schrijft Menno ook liedjes. In zijn kamer in zijn ouderlijk huis heeft hij een kleine studio. Ook heeft hij een mengpaneel, speaker en microfoon. “Die heb ik om de setlist voor een optreden te repeteren. En ja, ik heb buren. We wonen in een twee-onder-een-kap-huis. Maar we hebben de muur geïsoleerd en ik oefen niet heel de dag ofzo. Dus ik vind dat het wel kan”, vertelt hij grinnikend.

Nieuwe singles

In de coronatijd heeft Menno niet veel op kunnen treden. Toch is hij druk. Onlangs bezocht hij winnaars van zijn Instagram-actie, hij zingt radiojingles in (Radio2) én werkt aan nieuwe singles. “Rond oktober komt een nieuwe single uit, geschreven door iemand die ook schrijft voor Tino Martin. En in december gaan we ook iets heel leuks doen. Maar daar mag ik nog niet veel over vertellen. Het is iets met zijn tweeën.” Een nieuwe kersthit soms? “Haha, wie weet!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden