Een blik op de Langeraarse Plassen, een van de bestemmingen van de pittige wandeltocht. Foto: Anita Musch
Een blik op de Langeraarse Plassen, een van de bestemmingen van de pittige wandeltocht. Foto: Anita Musch (Foto: Anita Musch)

Wandeltocht voor gevorderde avonturiers

  Nieuwsflits

Nu veel mensen vanwege het coronavirus thuis blijven, en er meer toeristen naar Nieuwkoop komen, zijn de VVV vrijwilligers druk aan de slag gegaan met het ontwikkelen en aanpassen van wandelingen.
Voor de liefhebbers van de wat ruigere wandelingen is er een uitdagend rondje om Ter Aar ontwikkeld.

Nieuwkoop/Ter aar Deze wandeling is voor gevorderde avonturiers en niet voor wandelaars met honden bestemd. De tocht start en eindigt bij Zwembad Aarweide aan de Schilkerweg en is circa 19 kilometer lang, tenminste wanneer er niet moet worden omgelopen voor stieren in de wei. Er is zoveel mogelijk voor onverharde, en helaas soms slecht begaanbare en bewegwijzerde, paden gekozen.

Het eerste deel van de tocht voert over asfalt richting Langeraarse Plassen en buigt vervolgens af richting Rijnsaterwoude waar je prima kan picknicken in de bloeiende berm. Hier begint de uitdaging we trekken de Vierambacht polder (Krakeelroute) in en dat betekent hier en daar een klimmetje over een hek, maar bovenal goed opletten waar je loopt en waar je naar toe moet lopen. De hele route is te zien via de website.

www.ontdeknieuwkoop.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden