De jongeren van Heel Holland Hiked komen langs de Aarlanderveense Wetering. Foto: Toon van den Hooren
De jongeren van Heel Holland Hiked komen langs de Aarlanderveense Wetering. Foto: Toon van den Hooren (Foto: Toon van den Hooren)

Heel Holland Hiked komt door en langs Alphen

  Nieuwsflits

Jongeren van de Nationale Jeugdraad wandelen sinds vrijdag 31 juli drie weken door Nederland om het gesprek aan te gaan over klimaatverandering onder de naam Heel Holland Hiked. Op 19 augustus lopen ze van Reeuwijk naar Aarlanderveen. Met hun 523 km lange wandeltocht hoopt het team jongeren te spreken die normaal gesproken in het klimaatdebat niet worden gehoord.

Regio- De gesprekken en ideeën die het team onderweg verzamelt, worden gepresenteerd aan Nederlandse beleidsmakers en op internationale conferenties van de VN.

Eefke van de Wouw, Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling vanuit de NJR, is oprichter van het project Heel Holland Hiked. “Klimaatverandering is een grote zorg voor veel jongeren en heeft hierdoor ook een impact op onze mentale gezondheid. Daarom willen we naar buiten, de natuur in. Wij moeten voor de natuur zorgen maar de natuur zorgt ook voor ons”.

Met het initiatief hopen ze jongeren te laten ervaren wat de natuur met je kan doen, ook dicht bij huis.

Via de website www.heelhollandhiked.com kunnen jongeren tot 30 jaar zich vanaf heden aanmelden om een dag de route bij hen in de buurt mee te lopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden