BSC Alphians houdt zondag 23 augustus een gratis proeftraining voor meiden tussen de 6 en 13 jaar .Foto:PR
BSC Alphians houdt zondag 23 augustus een gratis proeftraining voor meiden tussen de 6 en 13 jaar .Foto:PR (Foto: )

Proeftraining voor stoere meiden bij BSC Alphians

  Nieuwsflits

BSC Alphians houdt zondag 23 augustus een gratis proeftraining softbal voor meisjes van 6 t/m 14 jaar. Opgeven kan vanaf heden. De vereniging heeft haar thuishonk aan de Amerikalaan 161, aan de buitenrand van de wijk Kerk en Zanen.

Alphen aan den Rijn- Tijdens de proeftraining van honk- en softbalvereniging BSC Alphians kunnen meiden kennis maken met alle onderdelen van deze sport. BSC Alphians is volgens de club een kleine, gezellige sportvereniging waar plezier in de sport centraal staat.

Softbal lijkt veel op honkbal, maar heeft een aantal afwijkende voorschriften. Zo is het aangooien (pitching) bij softbal onderhands, is het veld kleiner en de bal iets groter. Het principe bij beide sporten is hetzelfde: er moet zo veel mogelijk punten gescoord worden (lopen via het eerste, tweede, derde honk en de thuisplaat) en er moet worden getracht te verhinderen dat de tegenpartij punten scoort. Een softbalwedstrijd duurt gemiddeld minder lang dan een honkbalwedstrijd, gemiddeld namelijk zo'n 1,5 uur, dit heeft te maken met het aantal innings (7 in plaats van 9) en de snelheid van handelen op een kleiner veld. De proeftraining duurt van 10:00 tot 12:30 uur en deelname is gratis. Aanmelden kan via www.alphians.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden