Rob de Goede buurtbeheerder overhandigt Theo de welverdiende prijs. Foto: R de Goede
Rob de Goede buurtbeheerder overhandigt Theo de welverdiende prijs. Foto: R de Goede (Foto: R de Goede)

Prikken in het Groene Dorp

  Nieuwsflits

Ploggers & Planderaars

Het is voor Theo Eerens 69 jaar een hele uitdaging: al jaren is hij actief in en voor het groene dorp. Eerst in de bewonerscommissie later in buurtbeheer. Nu prikt hij zwerfafval in zijn omgeving en vist de slootjes schoon van plastic. Hoe verbeter je de wereld: volgens Theo door “bij jezelf te beginnen”.

Alphen aan den Rijn- Rob de Goede buurtbeheerder overhandigt Theo de welverdiende prijs van het 25 jaar bestaande Fonds Alphen. Prikt of vist u ook tijdens uw wandeling of als u aan het joggen ben? Wie weet valt u de volgende maand in de prijzen.

Nu veel mensen toch allemaal in Nederland vakantie vieren, kunnen ze meedoen aan een Actie van de ANWB: met de ANWB een toetje voor kinderen van 8 tot 88 jaar.

Help de natuur een handje en verzamel afval in jouw buurt; laat zien wat je allemaal gevonden hebt. Ook hier zijn prijzen te winnen.

Dus pak op die lege flesje en plastic patatbakjes, blikjes en ander afval. Ook als je vaart heb je vast een schepnet in de buurt; dan is het plastic of ander vuil zo uit meer of sloot gevist.

Wie heeft de grootste vangst? Maak een foto en stuur de plaat op via de website van de organisatie. Die luidt:

anwb.nl/toetje

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden