Ondertekening door Peter Hoogvliet (directeur-bestuurder MeerWonen) en Guido Voermans
(directeur Heembouw). Foto: Hélène van Vuuren
Ondertekening door Peter Hoogvliet (directeur-bestuurder MeerWonen) en Guido Voermans (directeur Heembouw). Foto: Hélène van Vuuren (Foto: Hélène van Vuuren)

Nieuwe sociale huurappartementen

  Nieuwsflits

Directeuren Peter Hoogvliet van woningcorporatie MeerWonen en Guido Voermans van Heembouw hebben donderdag 23 juli de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend voor de komst van nieuwe woningen. Er komen 48 sociale huurappartementen en 12 beneden- en bovenwoningen in project Westend in Roelofarendsveen.

Roelofarendsveen- De verwachting is dat de bouw van de 60 woningen in Westend in het vierde kwartaal van 2020 kan beginnen. De oplevering van de woningen volgt dan naar verwachting eind 2021 of begin 2022. In de gemeente Kaag en Braassem is volgens beide partijen veel behoefte aan sociale huurwoningen. Met de realisatie van de 60 woningen in Westend komen er "duurzame, toekomstbestendige én comfortabele appartementen beschikbaar". MeerWonen draagt met de bouw van deze woningen naar eigen zeggen bij aan een duurzame toekomst. De woningen hebben geen gasaansluiting, zijn volledig elektrisch, extra geïsoleerd, en wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik onder gemiddelde omstandigheden nodig is. De huurders krijgen een energieneutrale woning, waarvoor zij maandelijks een energieprestatievergoeding betalen aan MeerWonen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden