Hopelijk is er in 2021 weer De Beddenrace, een leuk onderdeel van de Langeraarse Feesten. Foto: PR
Hopelijk is er in 2021 weer De Beddenrace, een leuk onderdeel van de Langeraarse Feesten. Foto: PR (Foto: PR/Stichting Kermis Langeraar)

Kermis in Langeraar afgelast vanwege corona

  Nieuwsflits

Het bestuur van de kermis in Langeraar heeft geconcludeerd dat het niet mogelijk is het evenement op touw te zetten. Het gezondheidsrisico is vanwege het toenemende aantal regionale besmettingen van corona en de daaraan gekoppelde verantwoordelijkheden voor het organiserend comité te groot.

Langeraar - Begin juli kwam het bestuur na alle versoepelingen bij elkaar om met enige reserves te gaan onderzoeken toch in week 34 de kermis voor Langeraar ‘helaas zonder feesttent’ te organiseren.Ter voorbereiding zijn ze daarom zondag 5 juli afgereisd naar Moergestel in Noord-Brabant om te kijken hoe ze het daar hebben aangepakt en te spreken met exploitanten. Woensdag 8 juli hebben ze tijdens een ingelaste vergadering de voors en tegens naast elkaar gelegd en toen besloten hun schouders er onder te willen zetten en het toch mogelijk te maken.

Alleen: de tijd heeft ze ingehaald en nu 4 weken voor de start zijn de risico's te groot. "Met pijn in ons ‘kermis’ hart hebben wij daarom helaas moeten beslissen dat de Kermis Langeraar 2020 op deze manier geen haalbare kaart is en geen doorgang kan vinden", laat het bestuur in een mail weten. In 2021 moet de kermis zoals vanouds weer plaatshebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden