Picnic bezorgt vandaag in Alphen eerste boodschappen. Foto: Picnic
Picnic bezorgt vandaag in Alphen eerste boodschappen. Foto: Picnic (Foto: )

Picnic bezorgt in Alphen eerste boodschappen

  Nieuwsflits

Alphen aan den Rijn maakt vandaag officieel kennis met websuper Picnic. Elektrische wagentjes bezorgen de eerste boodschappen. Met ruim 7000 inschrijvingen heeft bijna een kwart van de Alphense huishoudens zich al aangemeld. Dat waren er verhoudingsgewijs niet eerder zo veel sinds Picnic in 2015 van start ging.

Alphen aan den Rijn- Aanvankelijk stond de uitbreiding gepland voor begin april, maar door de corona-uitbraak moest de start noodgedwongen een aantal maanden worden uitgesteld. Medeoprichter van Picnic Michiel Muller is blij dat de bezorgwagentjes hier nu eindelijk de weg op kunnen. “We merken een duidelijke behoefte in deze stad met veel gezinnen. Wij willen hun graag de ritjes naar de supermarkt besparen door de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs thuis af te leveren.”

Die animo voor de online boodschappendienst is er, gelet op het aantal aanmeldingen. In totaal kunnen meer dan 32.000 huishoudens worden bediend. “We hebben niet eerder meegemaakt dat verhoudingsgewijs zo veel mensen zich voor onze bezorgdienst hebben aangemeld”, aldus Muller. In eerste instantie worden 10 karretjes en 30 runners ingezet. Later worden dat 15 karretjes en 45 bezorgers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden