Melanie van der Lee is senator van JCI Alphen aan den Rijn. Foto: YOUDID.
Melanie van der Lee is senator van JCI Alphen aan den Rijn. Foto: YOUDID. (Foto: Picasa)

"Senator worden is vergelijkbaar met het ontvangen van een lintje"

  Nieuwsflits

Melanie van der Lee is afgelopen vrijdag verrast door leden, oud-leden en senatoren van JCI Alphen aan den Rijn. Van der Lee wordt senator van net netwerk van jonge ondernemers.

Judith Demoed

Alphen aan den Rijn- Een lintje ontvangen uit handen van de burgemeester, gebeurt niet zomaar, hiervoor moet je je zeer verdienstelijk hebben opgesteld. Binnen JCI kun je het schoppen tot senator wanneer je je op vier gebieden uitzonderlijk hebt ingezet, deze wordt toegekend door 'the world president of JCI'.

Voor Melanie was het een totale verrassing. Zij werd onder valse voorwendselen meegenomen naar hotel restaurant Van der Valk waar zij werd opgewacht door een dertigtal genodigden.

De beoogde voorzitter voor het nieuwe jaar Marcella Verwoerd nam als eerste het woord om Melanie toe te spreken waarom 'de kamer' haar had voorgedragen. Melanie was de medeorganisator van kerstacties, de Oudshoorncruise; georganiseerd voor de bewoners en hun naasten en de Drive In Bioscoop. Naast wat er zichtbaar was voor Alphen aan den Rijn, was zij betrokken bij veel trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. En tot slot internationaal actief, waar zij een organiserende rol had binnen het EMT (European Multi Twinning). De landelijk voorzitter van JCI, Bas Siers overhandigde haar dé pin. En de landelijke voorzitter van het Senaat Remco van der Kuijp verwelkomde haar binnen de club.

Melanie is nu zo'n 8 jaar lid van JCI Alphen, een club van jonge ondernemende mensen die zichzelf en de maatschappij verder willen ontwikkelen. In deze jaren heeft zij zich op vele vlakken ingezet, maar het mooie is dat het niet alleen maar geven is, maar dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar). Samen organiseren ze diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke verandering te realiseren. Wereldwijd zijn er meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Alphen er eentje is.

Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie. www.jcialphen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden