Gerben Boon (links) ontvangt van Kiwanis Club voorzitter Robin Nieboer de cheque. Foto Piet Smit
Gerben Boon (links) ontvangt van Kiwanis Club voorzitter Robin Nieboer de cheque. Foto Piet Smit (Foto: )

Leden van Kiwanis doneren geld aan Ghana

  Nieuwsflits

De leden van Kiwanis hebben afgelopen jaar weer gebruikte telefoons en inkt/toner cartridges ingeleverd. Dankzij de ingezamelde 15.784 stuks konden ze 3.000 euro doneren aan een goed (kinder)doel: Project Share Ghana.

Regio - De opbrengst van oude telefoons en cartridges per stuk mag dan niet hoog zijn, dankzij het grote aantal kan er jaarlijks een mooi bedrag worden overgemaakt naar kinderdoelen. Zo kon er onlangs 3.000 euro overhandigd worden aan Gerben Boon voor Project Share Ghana Dit was mogelijk dankzij de enthousiaste medewerking van de afvalbrengstations in Alphen a/d Rijn, Roelofarendsveen en klanten van Albert Heijn in Koudekerk. 

Project Share Ghana is circa 10 jaar geleden vanuit Nederland gestart en omvat een lagere school en een centrum waar ondervoede baby’s worden opgevangen. Gerben en Dorien Boon zijn daar ruim vier jaar werkzaam, respectievelijk als tropenarts en verpleegkundige. In 2019 hebben zij het plan opgevat om een verloskundig centrum te realiseren, waar moeders kwalitatief goede zorg kunnen krijgen tijdens zwangerschap en bevalling. Het bedrag van de cheque die Boon in ontvangst mocht nemen komt ten goede aan het geboortecentrum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden