Komende zomer kun je het met je vrienden tegen andere teams bij TAVV. Foto: Ron Voortman
Komende zomer kun je het met je vrienden tegen andere teams bij TAVV. Foto: Ron Voortman (Foto: )

Zomeravondvoetbal bij TAVV

  Nieuwsflits

Vanaf 1 juli mag iedereen weer gewoon voetballen, zonder anderhalve meterbeperkingen. Dit sluit goed aan bij een nieuw initiatief van TAVV. Zelf samengestelde teams strijden deze zomer gedurende acht opeenvolgende vrijdagavonden in juli en augustus om de TAVV’s Summernight Soccer Series Cup, oftewel de SSS Cup. Vrijdag 10 juli heeft de eerste toernooi-avond plaats.

Redactie

Ter Aar -TAVV wil de komende jaren het voetbalaanbod van TAVV uitbreiden en tegelijkertijd beter laten aansluiten op ieders drukke leven van nu. "Zodat er uiteindelijk meer Ter Aarders voetballen, bij voorkeur bij TAVV natuurlijk. Dus gaan we meer verschillende varianten van voetbal aanbieden, op verschillende momenten in de week, het hele jaar door. De SSS Cup wordt de eerste uitbreiding van ons voetbalaanbod", vertelt Ron Voortman, initiatiefnemer en organisator.

Een paar dingen maken de SSS Cup bijzonder. Allereerst mag je zelf je team samenstellen: man, vrouw, jong, oud, TAVV’er of niet: Het is helemaal aan jou. Er is maar 1 voorwaarde: spelers moeten ouder dan 18 zijn.

"Daarnaast bepaal je zelf welke avond je wel en niet meedoet: je betaalt per avond, Heel vrijblijvend dus", aldus Ron.

Maar, door aan meer toernooien mee te doen is de kans natuurlijk wel groter dat je team meer punten verzamelt en hoe meer punten je hebt, hoe hoger je op de ranglijst komt. Het team dat aan het eind van de zomer de meeste punten heeft, wordt winnaar van de SSS Cup. Bovenop de grote cup voor de eindwinnaar, is er elke avond ook een prijs voor de winnaar én assist-koning van die avond.

"Om het spel sneller en leuker te maken hebben we tenslotte eigen spelregels: we spelen zes x zes, op een kwart veld, met kleine doeltjes en zonder keeper, we maken geen slidings met een speler in de buurt en dribbelen een bal weer in nadat deze uit of achter is gegaan".

Het puntensysteem werkt een beetje als bij de Formule 1 autoracen. Wanneer je als team bij een toernooi op de eerste plaats eindigt, krijg je tien punten, onafhankelijk van het aantal teams dat meedoet. De nummer twee krijgt acht punten en de nummer drie krijgt zes punten. De andere plekken krijgen daarna een aflopend aantal punten. Dus de nummer vier krijgt vijf punten en de nummer vijf krijgt 4 punten.

Het inschrijfgeld bedraagt 60 euro per team. "Voor dat bedrag ben je een avond onder de pannen. Alles wordt voor je geregeld; er is een gastheer, de kantine is open, er zijn kleedkamers, een prachtig kunstgrasveld, we hebben nieuwe doeltjes aangeschaft, er zijn meer dan voldoende inspeelballen, hesjes en scheidsrechters. Je hoeft zelf alleen nog maar op tijd te komen en je voetbalschoenen aan te trekken. Aanmelden kan via een mail naar sss-cup@tavv.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden