Fien met de SCHC speelsters. Foto: Pauline Wilbrenninck
Fien met de SCHC speelsters. Foto: Pauline Wilbrenninck (Foto: Pauline Wilbrenninck)

Topspeelsters gaven hockeyclinic aan de jeugd van HC Nieuwkoop

  Nieuwsflits

Een training van maar liefst vijf topspeelsters van hoofdklasse club SCHC. Dat maak je niet vaak mee in Nieuwkoop. De dames die ook nog allen in het nationale team spelen, gaven woensdag een clinic aan 40 zenuwachtige kinderen.

Nieuwkoop- Al ruim voordat de clinic zou starten, stonden er al kinderen op de parkeerplaats naar hun hockeyhelden uit te kijken. Daar waren ze eindelijk, Caia van Maasakker, Laurien Leurink, Yibbi Jansen, Pien Dicke en Alexandra Heertbaart betraden het veld op sportpark ‘De Dulen’.

De speelsters namen alle tijd om handtekeningen uit te delen, daarna nog met alle speelsters op de foto op anderhalve meter afstand. Voor sommige kinderen was het toch wel erg spannend om zo dicht bij de beroemde dames te staan. Daarna gingen ze dan toch echt het veld op om de fijne kneepjes van het hockey te leren.

De komst van de SCHC dames had HC Nieuwkoop te danken aan de Rabobank Groene Hart. ,,Voor een clubje als Nieuwkoop is het natuurlijk fantastisch dat deze dames op bezoek komen. Hier komen normaal gesproken geen internationals", zegt organisator Pauline Wilbrenninck. "Zeker in de coronaperiode is zo iets bijzonders extra welkom. De internationals zouden nu natuurlijk normaal gesproken vol in de voorbereiding van de Olympische Spelen zitten. Nu staan de dames niet in Tokio maar op een veld in Nieuwkoop."

Eerst deden de dames een warming-up en wat rek en strek oefeningen met alle kinderen. De speelsters verdeelden de kinderen daarna in kleine groepen en hadden verschillende uitdagende oefeningen uitgezet op het veld. Met veel enthousiasme zorgden ze ervoor dat alle kinderen nieuwe trucs leerden en met vuurrode wangen het veld afkwamen.

Ook de keepers kwamen aan bod. De talentvolle Alexandra Heertbaart had een hoop goede tips voor de keepers Zoë, Josephine, Giel en Fie. De kleine Fie van bijna 8 jaar moest zichzelf even overwinnen om het keeperspak aan te trekken, maar deed het toch maar. Trainen tussen de oudere keepers en dan ook nog training krijgen van een top keeper is wel even spannend. "inpakken en meenemen zulke enthousiaste kids", vertelde Alexandra met een glimlach.

Met handtekeningen op shirts, stick, sokken en ballen gingen de kinderen vol verhalen naar huis. "Ik heb tutende oren van alle verhalen" appt moeder Veronique na afloop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden