Foto: Marieke Roggeveen

We gaan weer volle kracht vooruit!

  Nieuwsflits

“De avond voordat we opengingen, kwam het bericht dat de campings gesloten moeten blijven,” vertelt Jeanette Dijkshoorn van Camping Polderflora, “dan zie je je hele werk instorten. We hadden hard gewerkt voor het nieuwe seizoen en stonden te ‘trappelen’ om weer open te gaan. Dan is het wel even slikken. Het regende meteen annuleringen waarvan we de meeste hebben kunnen doorschuiven naar een latere datum.”

Marieke Roggeveen

Alphen aan den Rijn – Na de eerste schrik gingen Jeanette en haar man André aan de slag met diverse voorzorgsmaatregelen op de camping: ze maakten een buitendouche, plaatsten armbeugels op de toiletdeuren, en installeerden een handenwasplaats met een desinfectiezuil. “Verder hebben we alles zo ingericht dat overal de anderhalve meter afstand is gewaarborgd en maken we ook extra schoon,” vervolgt Jeanette, “we hebben een kleinschalige camping die vooral wordt bezocht door 50-plussers die van de natuur willen genieten. Wij hebben er alles aan gedaan om het zo veilig mogelijk voor onze gasten te maken. Op 15 juni mochten we weer open, hier zijn we erg blij mee. We gaan weer volle kracht vooruit! Het hele seizoen kunnen we niet meer goedmaken, maar door het wegvallen van het voorseizoen verwachten we dat het seizoen iets langer door zal lopen, mogelijk tot eind oktober, zodat de tweede helft nog veel goed kan maken. Ook onze gasten zijn weer blij: zij hebben er lang naar uitgekeken en waarderen de voorzorgsmaatregelen die we hebben genomen. Dit vinden we fijn om te horen.”

Museumpark Archeon ontving zijn eerste bezoekers al op Hemelvaartsdag. “Omdat wij zijn aangesloten bij de Museumvereniging,” verklaart directeur Monique Veldman die vervolgens terugblikt op de sluiting van het park op 13 maart. “Een dag later zou ons park opengaan, onze agenda stond helemaal vol. Ik kon het eerst niet geloven. Maar de vele annuleringen die volgden, zetten ons in de realiteit en we beseften steeds meer: dit duurt langer dan even.” Na wat extra onderhoudswerkzaamheden ging het coronaprotocolteam van Archeon aan de slag met maatregelen. Zo is er een vaste route door het park uitgestippeld en krijgt elk huishouden bij aankomst een anderhalve meter lange wilgentak mee om de afstand te bewaken. De activiteiten zijn ruimer opgezet, er zijn overal desinfectiepunten, bij de verhalenvertellers hangen spatschermen, en gladiatoren vechten met verlengde wapens en in vaste koppels. “Tijdens de sluiting van het restaurant konden bezoekers een picknickmand bestellen”, vertelt Veldman, “gevuld met een ontbijt, lunch of tussendoortje, die ze dan ergens op een mooi plekje konden nuttigen. Dit bleek een groot succes en houden we er dus in. Ook gaan we door met de rondleidingen in de natuur die we een paar keer op zondag hebben gedaan." Veldman wijst naar een groepje kinderen, en vertelt: “Vandaag hebben we weer onze eerste schoolklassen, en ook weer een bruiloft. Hier zijn we blij mee! We zijn lang dicht geweest, dit leek wel een eeuwigheid, maar we kijken nu weer vooruit!”

Polderflora is een kleinschalige camping met een magnifiek uitzicht over de polder. www.polderflora.nl

Samen met Archeotolken kunnen bezoekers In Archeon de vroege geschiedenis van Nederland zelf ervaren en beleven. www.archeon.nl

Polderflora en Archeon

Hoe uitnodigend de zon ook scheen in de lente, de maatregelen van de overheid lieten ook geen ruimte voor een massale recreatiebeleving. Integendeel: per 1 april moesten alle campings en recreatieparken dicht. Na bijna drie maanden mochten op 15 juni de deuren weer open. Camping Polderflora en Museumpark Archeon vertellen hoe zij hiermee zijn omgegaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden