Uitzicht vanaf terras Klein Giethoorn – van website Kl. Giethoorn (met toestemming eigenaar.)
Uitzicht vanaf terras Klein Giethoorn – van website Kl. Giethoorn (met toestemming eigenaar.) (Foto: )

Ontbijtwandeling met IVN door het boerenland

  Nieuwsflits

Hazerswoude-Dorp - Start op zondag 12 juli goed met een frisse vroege ochtendwandeling door boerenland. Deze activiteit wordt op touw gezet door IVN Alphen aan den Rijn. De start is om 6.00 uur vanaf het parkeerterrein van Café Klein Giethoorn, Rietveld 1 (zijweg van Burg. Smitweg), in Hazerswoude-Dorp.

De tocht gaat door het Rietveld, een eeuwenoud veenweidegebied. U maakt er kennis met typisch inheemse berm- en oeverplanten zoals watermunt, kalmoes en waterpeper. Wandelen door het Rietveld is het luisteren naar de leeuwerik en kijken naar de torenvalk.

Bij terugkomst rond 8.00 uur staat bij Café Klein Giethoorn een welverdiend ontbijt klaar. Met een beetje geluk geniet u daarvan in het ochtendzonnetje op het terras aan het water.

Aanmelden is verplicht vóór 10 juli, 12.00 uur bij Dick Warmerdam, dickw@xs4all.nl of 06-17718203. De kosten bedragen 12,50 euro voor het ontbijt, ter plekke contant af te rekenen.

Het bezoekerscentrum is vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen inmiddels weer geopend. Vanaf het tweede weekend van augustus gaat de organisatie met de 'Fladderaars en Vlinders' starten.

F: facebook.com/ivn.alphenaandenrijn.

ivn.nl/alphenaandenrijn

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden