Eigenaresse Sabine Zimmer van Rosa Underwear laat zien uit hoeveel onderdelen een goede beha bestaat.
Eigenaresse Sabine Zimmer van Rosa Underwear laat zien uit hoeveel onderdelen een goede beha bestaat. (Foto: )

Rosa Underwear geeft klant de ruimte

  Nieuwsflits

Sabine Zimmer is eigenaresse van Rosa Underwear, de Nieuwkoopse speciaalzaak in lingerie en badmode. Ze vertelt over de coronatijd tot nu toe: “We zijn vanaf het begin van de lockdown gewoon open geweest. De eerste drie weken waren echt niet leuk, niemand ging ergens naartoe. Toch had ik elke dag wat klanten; voor een voedingsbeha, een sportbeha, soms moet je toch ook gewoon nieuw ondergoed hebben.” Sabine blikt even terug, maar kijkt liever vooruit.

Paul Mons

Nieuwkoop - "Nu is het weer een beetje als van ouds, lekker druk, maar je hebt wat meer werk, bijvoorbeeld door het gebruiken van de ontsmettingsmiddelen. Na iedere klant maken we meteen de paskamer weer goed schoon.” En natuurlijk speelt ook de anderhalvemetermaatregel een grote rol in haar zaak. Sabine: “We mogen hier zo’n tien klanten tegelijk binnen hebben, maar voor de zekerheid houden wij het op vijf. De mensen kijken hier wat rond en komen al gauw te dicht bij een ander staan. Ook bij de paskamers moet voldoende afstand zijn, daarom hebben we er drie in gebruik. Mensen wegsturen of buiten laten wachten omdat het te druk is, dat wil je niet. Dus wat doe je dan?”

Sabine biedt daarom sinds kort de mogelijkheid voor personal shopping en geeft daarmee haar klanten wat meer de ruimte. “Wil je verzekerd zijn van een vrije paskamer en een lingeriestyliste die je helpt met aanmeten en uitkiezen, dan kun je een telefonische afspraak maken. Op vrijdag heb ik speciaal voor zulke klanten een collega extra. Personal shopping is in deze tijd dus erg handig. Maar alléén op afspraak werken wil ik ook niet, de mensen moeten gewoon binnen kunnen lopen.”

Volgens de Nieuwkoopse gaan de mensen in deze coronatijd bewuster lokaal winkelen en zoeken ze het wat dichter bij huis. “Internetshoppen? Ja, de postbode heeft het best erg druk met pakketjes thuisbezorgen, maar er gaat ook weer heel veel retour. Je snapt dat ik die klant liever in de paskamer heb, wij kunnen immers adviseren over andere maten en betere pasvormen. Wist je dat zeventig procent van de vrouwen geen goede behamaat draagt? Je hebt een cupletter en een omvang in centimeters, dat moet je samen bekijken, je moet finetunen. Een winkel heeft zoveel meerwaarde ten opzichte van het internetshoppen.”

Met trots vertelt Sabine over het contact dat zij heeft met haar leveranciers, zoals de grote Belgische lingeriefabrikant Van de Velde. “Daar komt onze grootste collectie vandaan. Ik breng hun producten naar de markt en ken de consument. Daarom ben ik een vaste sparringpartner geworden bij sommige fabrikanten en willen zij mijn mening weten over de eerste monsters van een nieuwe collectie Er wordt nu bijvoorbeeld al gewerkt aan de collectie van winter 2021. Ja, ik heb wel een duidelijke mening over lingerie en badmode. En zo ken je dus ook de ontwerper, dat is leuk. Nee, ik ben zelf geen ontwerper, maar heb wel een opleiding voor coupeuse gevolgd. Ik wilde vroeger zelf mijn eigen kleding maken, dingen bedenken, wilde het altijd net iets anders dan in het boekje staat.”

BRA-VO!

De volgende boodschap staat voor de deur bij Rosa Underwear:
Lokaal winkelen verdient een bra-vo! Want door te kiezen voor je favoriete lokale lingerieboetiek… investeer je mee in je eigen buurt… zorg je voor lokale banen… spaar je het milieu… kies je voor topkwaliteit… krijg je persoonlijke service en een geweldige winkelbeleving…

Sabine Zimmer is de trotse eigenaresse van deze lingerie- en badmodespeciaalzaak "met de grootste collectie in het Groene Hart". Al zo’n veertien jaar runt zij haar winkel in Nieuwkoop en sinds zes jaar vanuit het huidige pand aan het Reghthuysplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden