Buurtsportcoach Thijs van Leeuwen van Alphen beweegt helpt Kees Andriessen, ambassadeur bij WerkVinden Alphen, een beetje op weg om te gaan bewegen. Foto: PR
Buurtsportcoach Thijs van Leeuwen van Alphen beweegt helpt Kees Andriessen, ambassadeur bij WerkVinden Alphen, een beetje op weg om te gaan bewegen. Foto: PR (Foto: )

Werkzoekenden door sport aan de slag

  Nieuwsflits

Nico Moen, bestuurslid van WerkVinden Alphen, en Robbert Jan Boonstra, projectmanager bij Alphen Beweegt, slaan de handen ineen. Hun missie? Solliciteren begint bij bewegen, stellen ze.

Alphen aan den Rijn- Onderzoeken tonen aan dat ontslag of dreigend ontslag tot stress kan leiden. De onzekerheid knaagt, emoties lopen op en frustraties liggen op de loer. "Als dat wat langer duurt maakt blokkeert je hoofd voor nieuwe uitdagingen en daarom is het belangrijk om eerst je ‘hoofd leeg te maken’ door te bewegen en dan vol overtuiging en zelfvertrouwen aan solliciteren te beginnen”, legt Moen uit.

“WerkVinden is al jaren bezig om werkzoekenden in dit proces te begeleiden. Het initiatief van Alphen Beweegt om de werkzoekenden specifiek te benaderen en te begeleiden past dus prima bij onze werkwijze.” Ook Boonstra is enthousiast: “We kwamen er al snel achter dat deze doelgroep moeilijk te benaderen is en zochten een partner die ons hierbij kan inspireren en adviseren. Dan kom je al snel uit bij WerkVinden, omdat die vertrouwen heeft bij deze groep en veel ervaring heeft met het begeleiden van werkzoekenden." www.werkvindenalphen.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden