Hans Akerboom, pontbaas in Oude Wetering, neemt het eerste exemplaar van ‘Zen de spiegelkracht van water’ in ontvangst.
Hans Akerboom, pontbaas in Oude Wetering, neemt het eerste exemplaar van ‘Zen de spiegelkracht van water’ in ontvangst. (Foto: )

Lokale schrijfster Annemieke de Man brengt fotografisch boek uit

  Nieuwsflits

Schrijven kun je ook met beelden. Dat ontdekte schrijfster Annemieke de Man naarmate zij haar fotocamera meer ter hand nam. Al fotograferend tekende zij in de afgelopen jaren een aantal themaverhalen op. Haar fotografische vertelling over haar band met water is recent uitgegeven in het boek ‘Zen – de spiegelkracht van water’. Op 20 juni overhandigde zij het eerste exemplaar aan Hans Akerboom, wiens overzetpont in Oude Wetering ook in het boek vereeuwigd is. 

Oude Wetering - Dat water een geliefd fotografieonderwerp is van Annemieke is niet zo verwonderlijk. Zij groeide op in Roelofarendsveen aan de oevers van het Braassemermeer en woont en werkt tegenwoordig in Oude Wetering, beide gelegen in de gemeente Kaag en Braassem. Uit de honderden waterfoto’s die Annemieke in deze waterrijke gemeente maakte, is een selectie opgenomen in het boek. De foto’s laten op een creatieve, abstracte manier zien dat water één is met zijn omgeving. Met een gedicht en een persoonlijk verhaal over haar band met water duidt Annemieke de context van de fotoserie.

De titel van het boek, Zen, verwijst naar het plezier waarmee Annemieke fotografeert en naar het Jiddische woord zen, dat zien betekent. Met de uitgave van het boek wil Annemieke haar waterverwondering met anderen delen en laten zien dat niemand ver hoeft te reizen om in een hele andere wereld terecht te komen. Water is immers overal.

Het fotoboek Zen is te koop bij boekhandel Veenerick in Roelofarendsveen of te bestellen via de website www.conclusio.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden