Tijd voor Vitaliteit
Tijd voor Vitaliteit (Foto: Robin de Heij)

Tijd voor Vitaliteit; we gaan weer van start!

  Nieuwsflits

Nu de maatregelen rondom corona steeds meer versoepelen, mogen wij met zijn allen steeds meer. Zo gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer van start, wat speciaal is ontwikkeld voor vijftigplussers. Twee jaar geleden zijn Alphense verenigingen dit initiatief gestart en de reacties waren boven verwachting: binnen een jaar hebben meer dan 200 vijftigplussers deelgenomen aan het programma.

Alphen aan den Rijn - Deelnemers hebben de keuze uit tennis bij TEAN, golf bij Golfclub Zeegersloot, tafeltennis bij ATTC of walking hockey bij HCA. Het uiteindelijke doel is om deelnemers structureel te laten bewegen voor een lang en vitaal leven. Trainen op eigen niveau en het sociale aspect zijn de succesfactoren.

De periode om kennis te maken met één van de sporten varieert tussen de tien en twintig lessen. Tennis, tafeltennis en walking hockey bieden tien lessen aan. Er staat een gecertificeerde trainer voor de groep die rekening houdt met de leeftijd en belastbaarheid. Voor golf is bewust gekozen om twintig lessen aan te bieden, omdat de beginselen meer tijd vergen om onder de knie te krijgen. Ook is ruimte om na de trainingen om zelf te oefenen. Naast het bewegen staat ook het sociale aspect centraal. Op latere leeftijd is het belangrijk om onder de mensen te blijven. Sport is daar een perfect middel voor.

In beweging blijven is belangrijk, juist in deze tijd nu wel veel meer thuis zijn. Interesse om in de zomermaanden lekker te bewegen? Meld je dan direct aan via www.alphenbeweegt.nl/tvv. Het is ook mogelijk om je met een aantal op te geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden