Inwoners Alphen Centrum (postcode 2405-2406) breng je stem uit!

  Nieuwsflits

Plantenbakken, speelplekken, festivals en nog veel meer. Twaalf plannen staan te wachten op jouw stem. Plannen van inwoners voor inwoners voor een leukere, fijnere en groenere omgeving. Jij bepaalt waar het Alphen Centrum Begroot budget van € 30.000 aan wordt besteed. Iedereen vanaf 12 jaar en ouder in postcodegebied 2405 en 2406 kan stemmen. Ga naar www.centrumbegroot.alphenaandenrijn.nl en breng je stem uit voor 28 juni 2020! Gebruik hiervoor jouw unieke stemcode uit de persoonlijke brief die je hebt ontvangen. Hulp nodig met stemmen? Bel met 06 21 13 84 26.

Indienen, draagvlak en haalbaarheid

Alphen Centrum Begroot is een proef van Gemeente Alphen aan den Rijn met een wijkbudget in het postcodegebied 2405-2406. Dit gebied bestaat uit het winkel- en uitgaansdeel rondom de Alphense brug, het stationsgebied en de woonwijken hieromheen: Beerendrecht, Gouwsluis, het Groene Dorp en het Rode Dorp. Tussen 1 februari t/ 8 maart hebben inwoners 42 plannen ingestuurd op het gebied van Groen en duurzaam, Op straat, Spelen en ontmoeten. De inwoners hebben zelf campagne gevoerd om draagvlak te krijgen voor hun plan. 25 plannen zijn doorgegaan naar de volgende ronde; de haalbaarheidstoets. Hierbij is door de gemeente getoetst op zaken zoals is het te realiseren binnen één jaar en binnen de 30.000 euro, is het beheer financieel en wettelijk mogelijk.

Alleen de inwoners van Alphen Centrum verdelen € 30.000 over de plannen. Zo bepaalt de inwoner welke ideeën ook echt worden uitgevoerd. Zoveel mogelijk door de inwoners zelf uitgevoerd. Als deze proef succesvol is wordt besloten of er op eenzelfde manier wijkbudgetten beschikbaar komen voor de andere delen van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden