Aanpassing bedrag maximale koopprijs woning

  Nieuwsflits

In 2010 heeft de raad van gemeente Kaag en Braassem bepaald dat een woning maximaal €224.000 mocht kosten, om inwoners in aanmerking te kunnen laten komen voor een starterslening. De huizenmarkt staat nu zo onder druk dat deze prijs niet meer realistisch is. Het college van B en W heeft daarom besloten de maximum aankoopprijs voor een woning te verhogen tot €310.000, de grens die gehanteerd wordt voor de Nationale Hypotheek Garantie. 

Kaag en Braassem - Er kwamen signalen van inwoners en van banken dat de oude prijs – gelet op de huidige woningmarkt in onze omgeving – niet meer realistisch was. Door het verhogen van de maximum aankoopprijs voor een woning komen inwoners weer in aanmerking voor een starterslening.

 

Starterslening

De gemeente Kaag en Braassem ziet deze lening als instrument om de starter in deze overspannen woningmarkt te helpen en verstrekt een starterslening met een maximum van €30.000,-. Met de starterslening leen je op een verantwoorde manier nét dat beetje extra waardoor je je eerste droomhuis toch kunt kopen. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat u bij uw bank kunt lenen. Het is dus een aanvulling van de gemeente op uw eerste hypotheek.

Wethouder wonen, Floris Schoonderwoerd, is blij met deze nieuwe prijsgrens: ‘Het is gebleken dat de oude prijsgrens ervoor zorgde dat de starterslening voor niemand bruikbaar meer was vanwege de huidige woningmarkt. Door de prijsgrens te verhogen is de lening weer inzetbaar gemaakt en krijgt onze jeugd weer de kans om een thuis te kopen in onze gemeente.’

Nog ruimte voor aantal startersleningen

Het budget hiervoor is niet oneindig. Er is nog enige ruimte voor een aantal startersleningen. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voert de starterslening voor de gemeente uit. Op de website www.svn.nl kan berekend worden of u in aanmerking komt voor een starterslening.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden