Foto:

Nieuw terras voor clubhuis Golfclub Zeegersloot

  Nieuwsflits

Er kon dan de afgelopen maanden vanwege het corona-virus niet gegolft worden, maar stilzitten was er voor een aantal sponsors en een leger vrijwilligers niet bij. Dankzij een initiatief van de Werkgroep Hole 19 en onder leiding van Sjaak van der Vlies en Cor Bruijne, beide lid van golfclub Zeegersloot, is er vanaf medio maart ieder weekend op de vrijdagmiddag en de zaterdag keihard gewerkt aan een ware facelift en verfraaiing van het bestaande terras. 

Alphen aan den Rijn - Vorig jaar bestond Golfclub Zeegersloot al weer 35 jaar. In al die jaren had het clubhuis steeds met beperkte financiële middelen al een nieuw aanzien gekregen, maar aan het terras was eigenlijk nooit iets veranderd en dat was eigenlijk dringend aan verbetering toe. De werkgroep vond, dat als je iets doet, je het ook goed moet doen. Maar dat kost geld en helaas was de club niet in staat die middelen op tafel te leggen. 

Om toch alle plannen te realiseren werd een beroep op de leden gedaan. Uiteindelijk maken zij er het meeste gebruik van. Met toestemming van het bestuur werd er begin dit jaar een grote online loterij met geweldige prijzen uitgeschreven. Naast geld waren arbeid en goederen in nature ook welkom. Met een subsidie voor vergroting van de waterberging in het Zeegerslootgebied en een sponsorgolftoernooi voor bedrijfsleden en leden zou het mogelijk moeten zijn de begroting sluitend te krijgen. Helaas staat vanwege de corona-crisis dat laatste nog steeds op de rol, maar zal hopelijk in de loop van het jaar toch gespeeld kunnen worden. 

Medio maart heeft Aannemer De Ridder, die ook het onderhoud aan de baan verzorgt, het grove grondwerk gedaan en er is sindsdien een grote vaste groep vrijwilligers (allemaal leden) heel hard aan het werk geweest om het beoogde doel te realiseren. Met het afronden van het laatste stuk van de bestratingen en het beplanten van de diverse perken, waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van de professionele hulp en adviezen van Marjolein Bekkers en Franz Blaazer, wist men vorige week de geplande einddatum te halen. De laatste loodjes wogen weliswaar het zwaarst maar mede dankzij de goede weersomstandigheden is men erin geslaagd bijna gelijk met het onlangs openstellen van de baan het terras op te leveren. 

Met uitzicht op een mooie vijver en met de nodige verfraaiingen is dit grotere terras een aanwinst voor zowel club als restaurant. Wat een metamorfose. En dat allemaal dankzij al die vrijwilligers die geheel belangeloos hun weekenden hiervoor hebben opgeofferd. Over clubliefde gesproken. En dat kan trouwens ook van de twee golfprofessionals worden gezegd, die vanwege het corona-virus noodgedwongen hun golflessen moesten stoppen. Maar stilzitten hebben ze zeker niet gedaan. Van de nood een deugd makend hebben ze de overdekte driving range flink onder handen genomen. Niet alleen is alles schoongemaakt, maar daar waar nodig ook geschilderd. Het ziet er allemaal weer als nieuw uit. Nu maar hopen dat hierdoor het lessen en oefenen nog aantrekkelijker wordt. 

Ook in de baan zelf is de afgelopen maanden door het personeel van de aannemer onder strikte coronarichtlijnen weer het nodige werk verzet om de baan in optimale conditie te krijgen. Er is bezand en doorgezaaid om slechte plekken te herstellen. Er zijn bomen gekapt en er zijn veel nieuwe geplant en de maaicontouren van de fairways zijn hier en daar aangepast. Door een aantal vrijwilligers zijn inmiddels ook alle teemarkers van een nieuwe verflaag voorzien. 

Samenvattend kan alleen maar geconcludeerd worden dat Golfclub Zeegersloot helemaal klaar is voor een golfseizoen na corona. De baan is inmiddels al weer volop in gebruik, maar helaas is Hole 19, zo worden clubhuis en restaurant ook wel genoemd, voorlopig nog gesloten. Maar het lijkt erop dat er vanaf 1 juni in beperkte mate gebruik kan worden gemaakt van het nieuwe terras. En dat wordt pas echt genieten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden