Gezonde maaltijden voor iedereen!

  Nieuwsflits

Buurten &Zo is een maatschappelijke organisatie, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, professionals en vrijwilligers. Het is een buurtrestaurant gevestigd aan de Hoflaan in De Jozef.

Alphen aan den Rijn - Buurten &Zo is een plek waar iedereen welkom is! Toen zij acht weken geleden dicht moesten, zijn de vrijwilligers maaltijden gaan rondbrengen. Voor 5 euro wordt er een vers gemaakte maaltijd bij je thuis bezorgd.

Buurt & Zo wil er voor iedereen zijn. Ook voor mensen met een kleine beurs. Daarom hebben ze een actie gestart dat mensen een maaltijd kunnen doneren aan mensen die niet veel te besteden hebben, ziek zijn of oud en niet naar de winkels durven of kunnen. Zo hebben ruim 150 mensen een gratis maaltijd gekregen. In samenwerking met bijvoorbeeld De Voedselbank, Open Venster, Stichting Nieuwe Alphenaren, kerken en Op stap zijn de maaltijden op de juiste plekken terecht gekomen.

Men hoopt op nog meer donaties, zodat ze nog veel meer mensen blij kunnen maken met een verse, voedzame en gezonde maaltijd. Het bestellen van een gezonde maaltijd kan telefonisch via 06 20 44 25 78. Om veiligheidsredenen krijgt iedereen de optie om met Tikkie te betalen. Ook het doneren van een maaltijd kan via een tikkie of via NL10ABNA0418231303 o.v.v. Leerwerkbedrijf VisieR.

Binnenkort hoopt Buurt&Zo weer open te gaan en is druk bezig met de voorbereidingen! Iedereen is er welkom om te praten, te werken, wat te drinken of te eten. En ook als ze open zijn, is er de mogelijkheid voor mensen die nooit naar een restaurant kunnen om een gratis kopje koffie, lunch en dergelijke te nuttigen die door andere mensen zijn gedoneerd.

Website: www.facebook.com/buurtenenzo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden