Ruud van der Zwet & Berna van Eunen bij kunstwerk Boomhangers
Ruud van der Zwet & Berna van Eunen bij kunstwerk Boomhangers (Foto: Rob Spaans)

Prijsuitreiking deelnemers Slootkunst Expositie Nieuwkoop

  Nieuwsflits

De tweede 100 euro aan cadeaubonnen van de verloting onder de deelnemers van de expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ is afgelopen donderdag 10 juni uitgereikt. De gelukkigen zijn Berna van Eunen en Ruud van der Zwet uit Noorden geworden, die samen het kunstwerk ‘Boomhangers’ maakten.

Nieuwkoop- De winnaars waren zeer verrast en vonden het erg leuk dat zij in de prijzen waren gevallen. Zij ontvingen uit handen van Yolanda Ahles van de organisatie een cadeaubon van 25 euro om te besteden bij Kluswijs, 25 euro bij Den Bleker, 25 euro bij de Jumbo en 25 euro voor bij de Sfeerstal.

Boomhangers

“Het idee kwam eigenlijk om deze boomhangers in een boom te hangen, maar dat ging niet lukken dus daarom via een wilgentak dit gemaakt”, vertelt Ruud van der Zwet. Inmiddels groeien er al zijtakjes aan dus het wordt een echte boom. “De boomschijven hebben ze van een hovenier uit Noorden en toen zijn we aan de slag gegaan”, vult Berna van Eunen aan. Uit de hand van Ruud kwamen de afbeeldingen die gebrand zijn in de houtschijven en Berna was zo creatief om op de achterkant van de houtenschijven de afbeelding in het kleur te maken. Ook zijn ze in het thema van Nieuwkoop, zoals een otter, vogel, insect en bloemen.

Wind

Het is de bedoeling dat met de wind mee de boomhangers draaien. Het kunstwerk is te vinden in de Voorwetering aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. De kunstenaars zijn zeer tevreden over het plekje waar hun kunstwerk staat. Het kunstwerk is te vinden tegenover de ingang van de B&B for Bees die nog ‘under-construction’ is.

Oktober

De kunst van Slootkunst - 130 panelen en 19 vlotten- is geplaatst in de Ringsloot en Voorwetering aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop en blijft staan en drijven tot en met 1 oktober. De zeer uiteenlopende werken die veelal in het thema ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ zijn gemaakt, zijn door iedereen vrij en op eigen initiatief te bekijken.

Website

Meer informatie is te verkrijgen via

www.nieuwkoop750.nl

,Facebook Nieuwkoop 750 of via nieuwkoopmaakthet@gmail.com. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Fonds Alphen en Omstreken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden