<p>Nieuw komend seizoen is de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis, geschikt voor iedereen tussen de 14 en 21 jaar.</p>

Nieuw komend seizoen is de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis, geschikt voor iedereen tussen de 14 en 21 jaar.

(Foto: Aangeleverd)

Inschrijven nieuw seizoen Jeugdtheaterhuis kan nu

  Nieuwsflits

Goed nieuws voor alle kinderen en jongeren van 4 tot en met 21 jaar die staan te popelen om in het nieuwe seizoen (weer) met theater aan de slag te gaan. Vanaf nu kun je je namelijk inschrijven voor de musical- en theaterlessen van het Jeugdtheaterhuis in Alphen aan den Rijn.

Alphen- Terwijl op alle leslocaties ‘live’ de laatste lessen van dit seizoen worden ingehaald, kijkt het Jeugdtheaterhuis reikhalzend uit naar het nieuwe lesseizoen. Kun jij ook niet wachten om na de zomervakantie te gaan toneelspelen, dansen, zingen en/of samen voorstellingen te maken? Schrijf je alvast in.
Er is volgens de organisatie voor elke leeftijd een geschikte cursus, waarin leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en verdiepen. Er zijn Musical- en Theaterlessen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en voor 12 plus zijn er ActeerLABs en MusicalLABs. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen zich ontwikkelen in de Productiegroep, waarin gezamenlijk een voorstelling wordt gemaakt en gespeeld. Je vindt het nieuwe aanbod op www.jeugdtheaterhuis.nl. Wil je eerst een keertje komen kijken of theater of musical iets voor je is? Doe dan mee met de gratis proeflessen in september. Ook daarvoor kun je je opgeven via de website.

Opleiding in Gouda

Ambitieuze jongeren opgelet, helemaal nieuw is komend seizoen is de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis, geschikt voor iedereen tussen de 14 en 21 jaar die overweegt van toneel of musical zijn of haar vak te maken. In oktober gaat deze tweejarige parttime opleiding van start in Gouda. Talenten kunnen zich nu aanmelden voor de selectie op 11, 12 en 19 september.

Extra’s in augustus

Eind augustus zijn er weer leuke extra’s. In Alphen kunnen kinderen meedoen aan de workshop ‘Maak een minivoorstelling in 2 dagen!’. Jongeren vanaf 13 jaar kunnen mee op zomertheaterkamp met het Jeugdtheaterhuis. Er wordt een weekje gekampeerd bij Haastrecht, korte straattheater-acts gemaakt én opgetreden. Verder zijn er aan het eind van de zomer sneak previews van het nieuwe Jeugdtheaterhuis in Gouda. Op die plek wordt namelijk gebouwd aan een compleet nieuw huis met verrassend, doorlopend aanbod. Het eerste weekend van oktober is de feestelijke opening, tegelijk met de viering van het 30-jarig bestaan van het Jeugdtheaterhuis.
Voor de sneak previews en andere extra activiteiten kun je je aanmelden via www.jeugdtheaterhuis.nl.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden