<p>Advocaat Lisanne van Wassenberg - Berntsen Mulder Advocaten.</p>

Advocaat Lisanne van Wassenberg - Berntsen Mulder Advocaten.

(Foto: Jan van Rijn)

‘Over erfenis kan soms veel conflict ontstaan’

  Nieuwsflits

Een erfenis kan zorgen voor veel conflict. Dat weet advocaat Lisanne van Wassenberg van het Alphense Berntsen Mulder Advocaten maar al te goed. “Mensen worden soms echt verrast door wat er in een testament staat. En vaak weten ze niet waar ze recht op hebben.” Om die reden is de Dag van het Erfrecht in het leven geroepen.

Alphen- Op vrijdag 18 juni is in heel Nederland de Dag van het Erfrecht. Mensen kunnen gratis en vrijblijvend een adviesgesprek voeren met een advocaat of notaris. Als advocaat erfrecht staat Lisanne van Wassenberg mensen bij die om wat voor reden dan ook een conflict hebben over een erfenis. “Dan kan het bijvoorbeeld gaan om een iemand die is onterfd door de ouders. Want zelfs dan heeft iemand toch recht op het zogeheten kindsdeel. Dat is wettelijk geregeld. Of soms zijn kinderen het niet eens met de manier waarop een erfenis wordt afgewikkeld. In dat geval kan een advocaat erfrecht adviseren of naar de rechter stappen. Het erfrecht kan behoorlijk ingewikkeld zijn, zeker wanneer iemand niet duidelijk heeft vastgelegd wat hij of zij wil. En denk bijvoorbeeld aan de situatie met samengestelde gezinnen, mensen die hertrouwen, wederom kinderen of stiefkinderen krijgen.”

Van Wassenberg doet met haar kantoor mee. “Mensen kunnen een afspraak maken voor een gratis gesprek. Dat is vanwege corona helaas alleen nog telefonisch of via video-conferentie.”

Een afspraak maken via 0172 - 42 71 95 of naar www.praatmeteenadvocaat.nl gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden