<p>Het filmpje waarin Mike wordt verteld over de medaille.</p>

Het filmpje waarin Mike wordt verteld over de medaille.

(Foto: Stichting hoofdzaak)

Een speciale onderscheiding van Stichting Opkikker voor Mike

  Nieuwsflits

Mike van den Berg uit Alphen Aan Den Rijn mocht onlangs een exclusieve onderscheiding in ontvangst nemen. Deze krijgt de jongeman vanwege zijn fantastische inzet voor gezinnen met een ziek kind. Een vrijwilliger van Stichting Opkikker kwam speciaal voor hem aan de deur en overhandigde deze medaille op een wel heel bijzondere manier.

Alphen- Mike heeft in het verleden samen met zijn gezin een Opkikkerdag meegemaakt. Hij heeft namelijk een aangeboren aandoening en dat heeft veel invloed op het dagelijks leven van zijn hele gezin. Sindsdien zet hij zich in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Op die manier hoopt hij ook andere gezinnen te kunnen helpen. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Daarom mocht hij de exclusieve Opkikkermedaille in ontvangst nemen.
Een vrijwilliger van Stichting Opkikker kwam bij Mike aan de deur met een kaart. Niet zomaar een kaart, maar een kaart met een video erin. Op die video was te zien dat er iets heel waardevols is gemaakt en vervoerd voor de Opkikker ambassadeurs. Maar wat was dat nou precies? Gelukkig bleek het koffertje - dat was te zien in de video - in de auto van de vrijwilliger te liggen. Deze is er natuurlijk meteen bij gepakt. En wat bleek? Daar zat een heel bijzondere Opkikkermedaille in, speciaal voor Mike! Deze werd direct opgespeld bij de trotse Mike, waarna de kinderchampagne werd opengetrokken om hier samen op te proosten.

Stichting Opkikker

Al 26 jaar verzorgt Stichting Opkikker lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens de Opkikkerdagen die zij houden, ontzorgen zij het hele gezin met een op maat gemaakt activiteitenprogramma, op basis van de wensen van alle gezinsleden. Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot echte prinses: niets is voor Stichting Opkikker te gek. Nadat een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Zij zetten zich geheel vrijblijvend, op allerlei manieren, in om andere gezinnen met een ziek kind ook een dag ontspanning te bieden. Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden