<p>Gelukkig mogen buurthuizen onder voorwaarden weer open.</p>

Gelukkig mogen buurthuizen onder voorwaarden weer open.

(Foto: Stichting Wijkcentrum Swaenswijk )

Open inloop in Wijkcentrum Swaenswijk kan en mag weer

  Nieuwsflits

Het besluit van de nieuwe Stichting Wijkcentrum Swaenswijk was al maanden geleden genomen. Elke zondagmiddag wil de stichting een vrije inloop houden. Eindelijk kan er sinds zondag 6 juni vorm aan worden gegeven. Een wens van veel senioren, met name die alleen zijn, komt hierbij in vervulling. Van 14.30 tot 16.30 uur staan de deuren van Wijkcentrum Swaenswijk wijd open. Vrijwilligers ontvangen u graag en zorgen voor een gezellig sfeer met koffie of thee.

Alphen aan den Rijn- Ook de groepen Senioren in Beweging zijn weer actief. Iedere dinsdagmorgen zorgt een ervaren docent in twee groepen van 9.00 - 10.00 en 10.30 tot 11.30 uur voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. Ook iedere vrijdagmiddag zijn er twee groepen van 13.00 - 14.00 en van 14.30- 15.30 uur. Elke woensdagmorgen van 10.00 - 11.30 uur zijn er crea-ochtenden onder de aansprekende naam Praat en Draad. Donderdagmorgen kan er gezellig bij gepraat worden van 10.00 – 11.30 uur onder genot van een kopje koffie of thee van 10.00 – 11.30 uur.
Gezellig bridgen, klaverjassen, sjoelen of koersbal? Dat kan elke donderdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur.

Nieuwe collegeserie

In samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn begint vrijdag 11 juni een collegeserie van 4 van 14.00- 15.00 uur. Deze colleges worden gegeven door een studente die is aangesloten bij de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Het eerste college gaat over de Wereldgezondheidsorganisatie. College twee heeft 18 juni plaats, college drie op 25 juni en de laatste op vrijdag 2 juli. Opgeven en eventuele nadere informatie via Piet Pijper mail: pijperconsulting@gmail.com of 06- 53545856. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Alle RIVM-maatregelen worden in acht genomen.

Opgericht

Stichting Wijkcentrum Swaenswijk is dit jaar opgericht. De oprichting betekent volgens de organisatie nieuwe kansen en mogelijkheden voor senioren, zo liet ze eerder aan deze krant weten. De oprichting was volgens haar noodzakelijk vanwege het beleid van de Gemeente Alphen aan den Rijn betreffende wijkcentra en buurthuizen en het daaraan gerelateerde financieringsmodel. Het wijkcentrum is in 2015 opgericht. Mede door de financiële steun van de Maranathakerk wist het wijkcentrum twee jaar lang het hoofd boven water te houden. Vanaf 2018 zag ook de gemeente nut en noodzaak, om een actief Wijkcentrum, een subsidie te verstrekken. Maar nieuw beleid vroeg om een andere aanpak.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden