<p>Varen op de Nieuwkoopse Plassen: het kan weer vanaf zaterdag 5 juni.</p>

Varen op de Nieuwkoopse Plassen: het kan weer vanaf zaterdag 5 juni.

(Foto: René Koster - Natuurmonumenten)

Met de boswachter op excursie op de Nieuwkoopse Plassen

  Nieuwsflits

De gidsen van Natuurmonumenten hebben afgelopen zaterdag voor het eerst in acht maanden weer bezoekers meegenomen naar het prachtige natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen. Boswachter Anneloes Vennik is blij dat de populaire vaartochten weer kunnen beginnen. “Natuurlijk voor de deelnemers, maar ook zeker voor onze groep vrijwilligers die de excursies geven. Velen van hen zijn verliefd op het natuurgebied en doen de excursies met veel plezier.”

Nieuwkoop- Nu veel mensen de zomer dicht bij huis blijven, is een excursie bij Natuurmonumenten een uitgelezen kans om natuur naast de deur te ontdekken. “Je ervaart hier de rust en stilte die je op zoekt als je op vakantie bent. En bovenal, je ziet, hoort, proeft én ruikt de prachtige en unieke natuur in het Groene Hart“, aldus de boswachter van Natuumonumenten. “Daarvoor hoef je dus niet ver weg te gaan.”

Natuurmonumenten biedt verschillende activiteiten aan, zo is er volgens de organisatie voor ieder wat wils. Ontdek de Nieuwkoopse Plassen tijdens een watersafari voor kinderen of vaar naar de purperreigers of roofvogels tijdens één van de thematochten. “Een goede tip is om voor of na de excursie even bij Restaurant Tijsterman langs te gaan en wat te eten en te drinken te nuttigen. De uitbater aan de plas heeft tijdens de coronacrisis de deuren gesloten moeten houden, en kan dus de nodige steun gebruiken!”

Richtlijnen

Natuurlijk worden bij de excursies ook de geldende richtlijnen omtrent het coronavirus in acht genomen. Boswachter Anneloes vertelt: “Tijdens de excursies zullen minder mensen kunnen deelnemen. En de bak met verrekijkers om uit te delen tijdens de excursie laten we ook staan. Die moeten de deelnemers zelf dus meenemen.”

Reserveer voor de tochten!

Aangezien we aan het varen gaan met een kleinere groep mensen is vooraf boeken noodzakelijk. Dit kan via de onderstaande website. De prijs van de tochten is niet verhoogd. “We willen de natuur voor iedereen toegankelijk houden”, aldus boswachter Anneloes. “En wil je liever zelf op pad, op de website van Natuurmonumenten en de app Natuur Routes staan meerdere wandel- en fietsroutes. Of huur een kano bij Nikano!”

www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden