<p>VOA-ondernemers zaten 's morgens vroeg bij de algemene ledenvergadering, met ontbijt bezorgd door horecaleden.</p>

VOA-ondernemers zaten 's morgens vroeg bij de algemene ledenvergadering, met ontbijt bezorgd door horecaleden.

(Foto: Morvenna Goudkade)

Vroeg ontbijt voor VOA-ondernemers

  Nieuwsflits

Ontbijt op bed? Nee, dat nog net niet, maar wel ontbijt aan huis voor de leden van ondernemersvereniging VOA. Donderdag 20 mei was de algemene ledenvergadering en die kon niet live. Dus bedacht de club om het dan maar helemaal anders te doen. Een digitale ontbijtvergadering, maar wel met verse croissantjes, jus d’orange, muffins, yoghurt en fruitsalade. Thuisbezorgd door horecaleden van VOA, die dus in alle vroegte op pad gingen.

Morvenna Goudkade

REGIO – Stipt om 08:30 uur opent VOA-voorzitter Elles in ’t Veld de digitale vergadering. Via een livestream, vanuit ondernemershuis iFlow in Alphen, worden de agendapunten behandeld. In ’t Veld werkt monter de vergaderstukken af, bijgestaan door bestuursleden Gerard van der Klaauw en Matthijs Mulder.

De leden zitten thuis voor het scherm, met ontbijt. En daar is een hele operatie aan vooraf gegaan. ,,We wilden, ook bij een digitale ontmoeting, toch iets gezamenlijks”, vertelt Petra Burgmeijer van VOA. ,,Dus hebben we bedacht om bij iedereen ontbijt te laten bezorgen.” Aan horecaleden Van der Valk van Avifauna, Grand Café Eight en Bistrobar Bij Hen werd gevraagd om de ontbijtbezorging op zich te nemen. En dat betekende vroeg uit de veren en van hot naar her. ,,Er zijn ontbijtjes bezorgd van Alphen, Boskoop en Hazerswoude tot Koudekerk, Nieuwkoop, Noorden en Woubrugge”, zegt Burgmeijer. ,,En ook leden die wonen in Leiden en Voorschoten zijn bezocht. Een echte uitdaging dus, want alles moest tussen 07:30 en 08:30 uur afgeleverd worden.”

Daags voor de monsterklus zijn de horecaondernemers al druk met de voorbereidingen. ,,Alles staat klaar”, meldt Chantal Roeleveld van Grand Café Eigth. ,,Maar de croissantjes en de broodjes bakken we morgen natuurlijk eerst vers af.” Viviënne Winkelaar van Bij Hen laat weten ‘hartstikke blij’ te zijn met de opdracht van VOA. ,,Zo na die gekke periode kunnen we dat wel gebruiken.” Bij Van der Valk zijn ze ook positief. Joyce Galjé-van der Valk is ‘s morgens op pad met medewerkers. In de ontbijtbox heeft ze handgeschreven kaartjes gedaan: ‘Geniet van uw ontbijt. We hopen u snel te mogen verwelkomen! Familie van der Valk’. De VOA-leden blijken de ontbijtattentie zeer te waarderen: er komen veel positieve reacties. Sommige leden worden uit bed gebeld of staan onder de douche, maar alle ontbijtjes worden binnen de tijd afgeleverd.

De algemene ledenvergadering loopt intussen ook als een trein. Penningmeester Gerard van der Klaauw loodst iedereen vlot door de financiële stukken. Bestuurslid Matthijs Mulder neemt afscheid, maar blijft wel actief als commissielid. Hij wordt bedankt met bloemen. Na de vergadering is er nog een spreker: trendwatcher Jarno Duursma praat de leden bij over ‘deepfake technology’. ,,Het was een groot succes, we hebben veel complimenten gekregen”, laat Petra Burgmeijer weten. ,,Al hopen we het de volgende keer weer live te kunnen doen.”

Sommige leden worden uit bed gebeld of staan onder de douche

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden