<p>De Panna Knock Out Kampioenschappen waren een groot succes.</p>

De Panna Knock Out Kampioenschappen waren een groot succes.

(Foto: Gemeente Nieuwkoop)

Spannend voetbalkampioenschap Nieuwkoop was een succes

  Nieuwsflits

Het kampioenschap Panne Knock Out Kampioenschappen Nieuwkoop had vrijdag 30 april plaats. Er deden zo’n 40 jongeren mee. "Een groot succes met veel blije gezichten!", aldus de organistoren.

Nieuwkoop- Vorig jaar hielden de jongerenwerkers van Jong in Nieuwkoop in samenwerking met Panna Knock-Out Benelux al de eerste Panna-activiteiten in de gemeente Nieuwkoop. In de zomer van 2020 hadden er zogeheten Summerschools (workshops) onder leiding van tweevoudig wereldkampioen Nasser el Jackson plaats bij verschillende voetbalverenigingen. Meer dan zestig deelnemers konden samen met Nasser allerlei Panna-moves, passeerbewegingen en trucjes oefenen. Helaas moest het geplande kampioenschap vanwege de coronamaatregelen tot twee keer toe worden uitgesteld. In de afgelopen kerstvakantie gaf Nasser een online workshop en op 23 april konden jongeren hun Panna Skills tijdens workshops komen oefenen ter voorbereiding op het kampioenschap.

Twee leeftijdscategorieën

Op vrijdag 30 april was het dan eindelijk zo ver. Zo’n 40 jongeren deden mee aan het Panna Knock Out Kampioenschap bij SV Nieuwkoop. In twee leeftijdscategorieën namen de deelnemers het in wedstrijdjes van drie minuten tegen elkaar op. "De voetballers die drie wedstrijdjes achter elkaar wonnen, gingen naar de kwartfinales. De finales zelf waren ook heel spannend", meldt de organisatie. "Wat was er veel talent aanwezig! Uiteindelijk won in de leeftijd 7 t/m 11 jaar Yasser en was in de leeftijd 12+ Jos de allerbeste. Ook de ouders die buiten het hek stonden te kijken, hebben genoten! De winnaars ontvingen een ticket voor het Nederlands Kampioenschap en een te gek kledingpakket van de Youngboyz."

Jeugdboa

Hoewel de regen tijdens het opbouwen met bakken uit de hemel viel, was het gelukkig droog tijdens het toernooi zelf. Ook hielpen verschillende jongeren, onder wie de jeugdboa, mee met de organisatie en het fluiten van de wedstrijdjes. Tussendoor gaf Nasser nog wat showtjes weg en konden vrijwilligers het tegen hem opnemen. Al met al een mooie, geslaagde dag!

In de zomervakantie van 2021 organiseert Jong in Nieuwkoop nog veel meer leuke activiteiten, waaronder ook Panna-activiteiten. Check hiervoor de website www.jonginnieuwkoop.nl of het Instagram kanaal @jonginnieuwkoop.

Marit Nikerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden