<p>Ter Aar is begonnen met selectietennis</p>

Ter Aar is begonnen met selectietennis

Tennisvereniging Ter Aar geeft selectietennis

  Nieuwsflits

Ter Aar - Sinds een aantal weken verzorgt Tennisvereniging Ter Aar selectietennis. Drie groepen in verschillende leeftijdscategorieën krijgen elke week extra training en hulp bij hun ontwikkeling, zowel op tennis- als op mentaal niveau.

Trainer Mario de Blanken van Bandana Sports opperde zijn idee voor selectietennis bij het TVTA-bestuur toen hij met zijn tennisschool de lessen en trainingen ging verzorgen in Ter Aar. “Maar door corona hebben we even gewacht.” In april kon hij dan toch echt van start gaan met drie groepen in drie leeftijdscategorieën: 10 jaar, 11/12 jaar en 14/15 jaar. “Allemaal jongens. Er tennissen momenteel niet zo veel meisjes bij TVTA. Daarbij willen we natuurlijk dat ze een bepaald niveau hebben, enthousiast zijn, er wat voor over hebben en zich goed gedragen op de baan. Het was best even zoeken. Ook vanwege school en andere verplichtingen.”

De Blanken heeft vroeger zelf ook in een selectieteam gezeten. “Bij Tennisclub Langeraar. Ik heb daar enorm veel aan gehad. En ik weet nog dat we een trainingspak van de sponsor kregen. Dat vond ik zo bijzonder.”

Ook in Ter Aar is er een sponsor die het selectietennis mogelijk maakt. “Toen het bestuur toestemming gaf, heb ik een mail rondgestuurd naar de ouders van de jongens die we geselecteerd hadden met de vraag of zij wellicht iemand kenden die wilde sponsoren. André Rodenburg van Rodenburg Transport reageerde hierop. Inmiddels hebben ze allemaal hun gesponsorde shirt gekregen.” Naast een extra trainingsuurtje vraagt De Blanken van zijn pupillen dat ze drie toernooien per jaar spelen, meedoen aan de competitie en wedstrijden spelen die TVTA organiseert. “Wat betreft toernooien en competitie moet ik ze wel helpen, want ze hebben geen idee hoe dit werkt.” Uiteindelijk gaat het erom dat de jongens uitdaging en verdieping vinden in de tennissport. “En we willen proberen ze naar niveau 3 of 4 te krijgen, het hoogste amateurniveau in de tennis.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden