<p>Fred Appel (1957 Hilversum) exposeert diverse schilderijen in de galerie van de beeldentuin&nbsp;</p>

Fred Appel (1957 Hilversum) exposeert diverse schilderijen in de galerie van de beeldentuin 

Buitenbeelden en schilderijen in De BeeldenTuin

  Nieuwsflits

Zwammerdam - De BeeldenTuin in de Lindenhovestraat 2 in Zwannerdam is weer open. De medewerkers zijn er trots op bezoekers al 20 jaar te kunnen laten genieten van al die boeiende, fraaie en gevarieerde kunstwerken. Nu met kleurige schilderijen en tekeningen van Fred Appel en buitenbeelden gemaakt van de ‘elementen’ van Dolf en Louise Bierhuizen, onder de titel “Fris & Eigenwijs”. 

Louise Bierhuizen begon met schilderen en maakte daarna de overstap naar werken met keramiek. Ze is voortdurend op zoek naar innovatie en uitdagingen en verrassende vormen. Wat haar aantrekt aan abstractie is de spanning die het opwekt met betrekking tot het eindresultaat. Haar werk is zowel figuratief als abstract. Dolf Bierhuizen heeft zijn passie voor het beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt. In 2002 begon hij met beeldhouwen in steen maar de liefde voor hout won het al snel van het steen en hij legde zich toe op houten beelden. Een beeld ontstaat bij hem niet gedurende het beeldhouwproces maar juist ervoor door goed naar het hout te kijken en er in te kruipen. 

Fred Appel (1957 Hilversum) exposeert diverse schilderijen in de galerie van de beeldentuin. De schilderijen zijn bijzonder omdat deze kunstenaar ook tekentechnieken gebruik met materialen als: acrylz aquarel, pen, potlood, en houtskool. Op deze manier weet hij kleurige composities te maken op het doek. Fred Appel heeft een vaste expositie in ‘Galerie Cafe Leidse Lente’.  De tentoonstelling duurt t/m 27 juni. De tuin is iedere zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur open of na telefonische afspraak 06 11437988.  Kijk voor meer info op www.debeeldentuin.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden