<p>Joey Akerboom en burgemeester Robbert-Jan van Duijn openen beachterras.</p>

Joey Akerboom en burgemeester Robbert-Jan van Duijn openen beachterras.

(Foto: Writing4U.nl)

‘Een aanwinst voor Nieuwkoop’

  Nieuwsflits

Joey Akerboom van Café Inn ’t Lely Veldt uit Nieuwveen laat zien hoe een ondernemer dankzij zijn flexibiliteit kan overleven. Dat niet alleen; door zijn inzet, steun van familie en omwonenden en de medewerking van de gemeente Nieuwkoop, opende hij vrijdag 30 april samen met burgemeester Robbert-Jan van Duijn het fonkelnieuwe terras; in strandsfeer.

Joep Derksen

Nieuwveen- Vlak voordat de burgemeester er is, gaan de gedachten van Joey terug naar hoe het allemaal begon. Op 1 juli 2012 nam hij Café Inn ’t Lely Veldt over van de toenmalige eigenaren en sinds die tijd zette hij zich dag en nacht in voor zijn klanten. ,,Doordeweeks zijn we een bruine kroeg en in het weekend een feestcafé, waarbij regelmatig bands optreden.’’

Tot begin vorig jaar leek er niets aan de hand. En toen kwam corona, waardoor ook Joey zijn café wekenlang moest sluiten. In de zomermaanden konden de deuren weer even open, maar daarna kon hij weer maandenlang geen omzet halen. Hij zat echter niet bij de pakken neer. Hij zette een maaltijdbezorgservice op en schafte een kippenpak aan. Elk weekend verkoopt hij in dat kippenpak grillworst en kippen op de markt.

Vergunning

Het succes van de zomermaanden zette hem aan het denken. ,,We hebben voor het café aan de straatkant een piepklein terras. Maar achter is er een heel grote parkeerplaats. Daar kan een terras komen!’’ Het gemeentebestuur wilde wel meewerken aan een vergunning, op voorwaarde dat Joey ging praten met de buren, zodat iedereen blij was met de komst van het terras. ,,De buren waren heel welwillend en ze gunden het me allemaal; dat is heel fijn!’’, zo complimenteert de ondernemer.

Hij wijst aan: ,,We hebben hier tien kuub aan wit zand gestort, dat was eerst bedoeld voor kinderen om daar te spelen. Maar toen bedachten we, dat we van het terras een beachsfeer maken.’’ Ondernemer Koen van Dijk sponsorde bomen en planten en Joeys hele familie helpt mee om dit een succes te maken. Het begint te regenen en Joey onderbreekt het gesprek. ,,Ma; je moet even de menukaartjes naar binnen brengen!’’ Direct daarop complimenteert hij: ,,Zonder mijn ouders, Erica en Fred Akerboom, had ik het niet gered; ze helpen me heel erg.’’

Speciaal voor de komst van de burgemeester trekt Joey zijn mooiste schoenen aan. Een fonkelrood lint is opgehangen en gezamenlijk knippen ze het door, om het beachterras officieel te openen. De burgemeester vertelt waarom hij deze openingshandeling wilde verrichten: ,,Ik vind het heel bijzonder. Het is een rottijd voor iedereen, zeker voor horecaondernemers. Het is leuk om te zien dat hij veel kansen ziet en pakt. Ieder weekend staat hij in zijn kippenpak kippen en grillworst te verkopen en hij doet zijn best er wat van te maken. Zo’n mooi terras kan toch wat klandizie hebben. Het is hem van harte gegund. Dit is een aanwinst.”

“Joey ziet veel kansen en pakt die”

Joep Derksen
Writing 4 U
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden