<p>links: Liesbeth van de Zand namens Open Monumentendag Alphen. Rechts: Paulo Stevens namens de Adventskerk</p>

links: Liesbeth van de Zand namens Open Monumentendag Alphen. Rechts: Paulo Stevens namens de Adventskerk

(Foto: pr OMD)

Eerste monumentenbordje in Alphen op Adventskerk

  Nieuwsflits

Het eerste monumententekstbordje in Alphen is donderdag 29 april gemonteerd aan de Adventskerk in het centrum. Deze kerk is een gemeentelijk monument.

Alphen aan den Rijn- Het plaatsen van tekstbordjes bij monumenten met een publieke functie in de hele gemeente Alphen aan den Rijn was een lang gekoesterde wens van Stichting Open Monumentendag.

Omdat Open Monumentendag in 2020 niet door kon gaan vanwege de coronabeperkingen, heeft het comité juist de tijd gehad voor het verder ontwikkelen van het project. Het uit­ein­delijke doel is om op elk pand met monumentale status (Rijks of gemeentelijk) een klein tekstbordje te realiseren om de status van en interesse voor monumenten te vergroten. Reden dat de stichting dit oppakt is ook om te streven naar eenzelfde aanduiding van een monumentaal pand, zodat er geen allegaartje aan schildjes/bordjes ontstaat.

Er is begonnen met een eerste serie van tien bordjes verdeeld over de kernen van de gemeente. Liesbeth van de Zand vertegenwoordigt Alphen aan den Rijn en Nationale Orgeldag binnen het comité Open Monumentendag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden