<p>In mei 2020 werden de inwoners van het dorp verrast door een startnotitie waarin werd voorgesteld het nu nog groene deel bij de entree van het dorp te bebouwen.</p>

In mei 2020 werden de inwoners van het dorp verrast door een startnotitie waarin werd voorgesteld het nu nog groene deel bij de entree van het dorp te bebouwen.

(Foto: Pien Schrama )

Noordeinde denkt mee over woningbouw

  Nieuwsflits

De inwoners van Noordeinde mogen zelf mee gaan bepalen hoe het gebied van de nog te slopen basisschool, het trapveld en de Dobbe opnieuw wordt ingericht voor woningbouw. Dat heeft de gemeenteraad van Nieuwkoop op donderdag 22 april besloten door het amendement van Natuurlijk Nieuwkoop en SBN daarover aan te nemen. D66 en de VVD stemden tegen.

Nieuwkoop- In mei 2020 werden de inwoners van het dorp verrast door een startnotitie waarin werd voorgesteld het nu nog groene deel bij de entree van het dorp te bebouwen. Een deel van hen kwam in actie, zocht contact met raadsleden, hield een enquête onder de dorpelingen en schreef een brief aan het college en de raad. Kees Hagenaars (Natuurlijk Nieuwkoop) en Lizet Keijzers (SBN) droegen vervolgens de wethouder op in contact te treden met de bewoners alvorens tot verdere besluitvorming over te gaan. Tijdens die gesprekken werd duidelijk dat de provincie zal toestaan dat er gebouwd mag worden in het nog open groene gebied langs de Dobbe. "De vraag is alleen of de inwoners van Noordeinde dat ook zo'n goed idee vinden”, aldus Hagenaars en Keijzers. De oude basisschool wordt als alles meezit in de herfst gesloopt.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden