<p>Een van de Junis opvanglocaties op de route.</p>

Een van de Junis opvanglocaties op de route.

(Foto: Aangeleverd)

Fotospeurtocht door Ridderveld en Zegersloot

  Nieuwsflits

Wie deze meivakantie een activiteit zoekt om samen met de kinderen te doen, hoeft Alphen aan den Rijn niet te verlaten. Junis Kinderopvang houdt op donderdag 6 mei van 10.00 tot 15.00 uur een avontuurlijke fotospeurtocht door de wijken Ridderveld en Zegersloot. Leuk voor de ouders met kinderen in deze wijken en voor andere Alphense families de uitgelezen kans om deze wijken eens te ontdekken. Volgens Junis valt onderweg voldoende te beleven.

Alphen- Een fotospeurtocht werkt eigenlijk hetzelfde als een gewone speurtocht. Alleen wordt de route niet aangegeven met pijlen op de weg, maar met foto’s op een routekaart. De foto’s wijzen de weg naar het volgende gebouw, speelveld, pad of bruggetje op de route. Onderweg zijn er punten waar je opdrachten moet volbrengen en waar pedagogisch medewerkers van Junis klaar staan om stempels op de stempelkaarten te zetten. De aanwijzingen leiden uiteindelijk naar de finish, waar voor alle kinderen nog een verrassing klaar ligt.

Deelname is gratis en alle kinderen zijn met ouders of opa's en oma's welkom om mee te doen aan de fotospeurtocht. Junis verstuurt de routekaarten per e-mail; daarom is aanmelding noodzakelijk via

www.junis.nl/fotospeurtocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden